Bunurile confiscate de ANAF se vor vinde și în magazinele online

Ministerului Finanţelor Publice (MFP) a lansat în dezbatere, pe site-ul oficial al instituției, un proiect care schimbă modul prin care vor fi comercializate bunurile confiscate de ANAF, conform documentului prezentat.

MFP vrea ca bunurile confiscate să se poată valorifica şi prin ”agenţii imobiliare, case de licitaţii, site-uri specializate în promovarea şi vânzarea de bunuri prin mijloace electronice, prin licitaţii online sau magazin online, brokeri în domeniul pieţei bursiere. Procedura de valorificare se stabileşte prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.”, conform proiectului legislativ.

Proiectul de ordonanţă privind modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului a fost pus recent în dezbatere publică pe site-ul instituţiei .

În prezent, ”valorificarea bunurilor intrate în proprietatea privată a statului se poate face prin bursele de mărfuri, prin magazine proprii, licitaţie publică, în regim de consignaţie, direct de la locul unde acestea se află”, se arată în lege.

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment