Comisia Europeană va declanşa mecanismul de stopare a fondurilor UE pentru Ungaria din cauza corupţiei şi trucării achiziţiilor publice

Comisia Europeană va declanşa sancţiuni financiare la adresa Ungariei, a anunţat Johannes Hahn, comisarul european pentru buget, într-un interviu pentru presa austriacă, conform G4media.ro. Sancţionarea Ungariei va fi realizată prin mecanismul pentru statul de drept, care permite oprirea fondurilor europene pentru ţările care nu respectă principiile şi valorile fundamentale europene.

Hahn a spus într-un interviu pentru ziarul Tiroler Tagezeitung că Ungaria e o ţintă pentru sancţiuni din cauza corupţiei şi a trucării licitaţiilor publice. Comisarul Johannes Hahn a anunţat că va lucra împreună cu Ungaria şi va pune în mişcare acest mecanism. El a mai spus că în acest moment Polonia nu este vizată de mecanismul statului de drept.

Potrivit sursei citate, presa independentă maghiară a scris în repetate rânduri despre licitaţiile majore cu fonduri europene câştigate de familia premierului Viktor Orban şi de cei cîţiva oligarhi din proximitatea sa. De asemenea, Ungaria a refuzat să facă parte din nou-creatul Parchet European care analizează modul în care sunt cheltuite fondurile europene.

Ungaria pierde deja fonduri europene din PNRR, după ce Comisia Europeană a decis că Budapesta încalcă valorile europene.

Curtea Europeană de Justiţie a respins în luna februarie plângerile Ungariei şi Poloniei împotriva mecanismului statului de drept, ceea ce înseamnă că acum Comisia Europeană poate iniţia proceduri împotriva statelor membre.

Parlamentul European a pus presiune constantă asupra Comisiei Europene pentru a declanşa mecanismul împotriva Poloniei şi Ungariei.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

4 Thoughts to “Comisia Europeană va declanşa mecanismul de stopare a fondurilor UE pentru Ungaria din cauza corupţiei şi trucării achiziţiilor publice”

  1. […] Comisia Europeană va declanşa sancţiuni financiare la adresa Ungariei, a anunţat Johannes Hahn, comisarul european pentru buget, într-un interviu pentru presa austriacă, conform G4media.ro. Sancţionarea Ungariei va fi realizată prin mecanismul pentru statul de drept, care permite oprirea fondurilor europene pentru ţările care nu respectă principiile şi valorile fundamentale europene. Hahn a spus într-un interviu pentru ziarul Tiroler Tagezeitung că Ungaria e o ţintă pentru sancţiuni din cauza corupţiei şi a trucării licitaţiilor publice. Comisarul Johannes Hahn a anunţat că va lucra împreună cu Ungaria şi va pune în mişcare… Citeste mai mult […]

  2. […] Comisia Europeană va declanşa sancţiuni financiare la adresa Ungariei, a anunţat Johannes Hahn, comisarul european pentru buget, într-un interviu pentru presa austriacă, conform G4media.ro. Sancţionarea Ungariei va fi realizată prin mecanismul pentru statul de drept, care permite oprirea fondurilor europene pentru ţările care nu respectă principiile şi valorile fundamentale europene. Hahn a spus într-un interviu pentru ziarul Tiroler Tagezeitung că Ungaria e o ţintă pentru sancţiuni din cauza corupţiei şi a trucării licitaţiilor publice. Comisarul Johannes Hahn a anunţat că va lucra împreună cu Ungaria şi va pune în mişcare…  » Mai multe detalii […]

  3. O simplă întrebare

    Un lucru e cert, ungurii, ca si sârbii, plătesc pt gaz un preț de patru ori mai mic decât românii, în Ungaria prețurile la produsele esențiale sunt controlate de stat. Și atunci, cui folosesc aceste pnrr-uri ?

Leave a Comment