Comerciantii s-au mai cumintit

Comerciantii s-au mai cumintit

* echipele mixte de control nu prea au descoperit abateri grave de la legislatie

Echipa mixta de control, constituita in baza protocolului incheiat intre institutiile Autoritatea de Sanatate Publica Salaj, Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului si Directia de Sanatate Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au efectuat, in perioada 19 martie – 5 aprilie, 27 de actiuni de control. Acestea au fost desfasurare in doua piete agroalimentare, 8 unitati de productie, 9 unitati de alimentatie publica si 8 unitati de desfacere a produselor alimentare. Dupa cum v-am mai informat, in baza protocolului incheiat, fiecare institutie a verificat obiectivele mentionate din punctul de vedere al propriilor competente, iar in cazul in care au fost sesizate mai multe nereguli, s-a mers pe ideea sanctionarii deficientei celei mai mari constatate.

Spre exemplu, ASP a dat doua amenzi pentru lipsa controlului medical periodic al unor angajati si pentru lipsa efectuarii instruirii de igiena a personalului. De asemenea, au mai fost date si 8 avertismente pentru neregulile constatate.

Inspectorii OJPC au aplicat 14 avertismente, sanctionand agentii economici care aveau expuse spre comercializare produse fara eticheta tradusa in limba romana, neafisarea orarului de functionare sau a certificatului de inregistrare. In cazul celorlalti operatori, in cazul carora s-a constatat ca s-a respectat legislatia din punctul de vedere al protectiei consumatorilor, au fost intocmite procese verbale de constatare.

Inspectorii DSVSA au aplicat, in cursul controalelor efectuate, 9 avertismente si 7 amenzi, in valoare de 5.500 lei. Au fost verificate depozite alimentare, laboratoare de cofetarie, brutarii, pizzerii, unitati de desfacere cu amanuntul etc.

Controalele echipelor mixte ASP – OJPC – DSVSA vor continua si azi si maine. Reprezentanti ai DSVSA vor fi prezenti, de asemenea, la cele 3 abatoare (Cerespan Jibou, Siciliana Simleu Silvaniei si Universal Zalau) autorizate temporar pe o perioada de 10 zile, pentru a verifica modul de abatorizare a animalelor. Inspectorii DSVSA, in colaborare si cu Jandarmeria Salaj, cadre MAI si Politia Comunitara, tot pe baza unui protocol, efectueaza controale privind circulatia animaliera, asigurarea unui control civilizat si pentru evitarea sacrificarii animalelor in spatii publice, in spatele blocurilor etc.

Leave a Comment