Cod galben in Salaj

Cod galben in Salaj

Meteorologii au emis o atentionare Cod galben de ploi si vijelii, incepand de ieri, ora 18, pana vineri, ora 9, potrivit Adminsitratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Astfel, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in regiunile din vestul, sud-vestul, nordul si centrul tarii, precum si in zonele montane si se va caracteriza prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor avea si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

Ploile vor fi torentiale, in unele zone, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 de litri pe metru patrat si izolat 50 – 60 de litri pe metru patrat.

Fenomenele meteorologice prognozate de <> (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru perioada aceasta, insa ele pot deveni periculoase pentru anumite activitati.

Ies apele din matca

Estimarile meteorologice prevad pentru astazi, pana la ora 14.00, averse, cu caracter torential, ce pot depasi local 25 de litri pe metrul patrat si, izolat, 50-60 l/mp, se pot produce scurgeri locale importante pe versanti, torenti, paraie si formarea de viituri rapide ce pot avea efect de inundatii locale si cresteri de niveluri si debite pe unele rauri mici, cu mare probabilitate de atingere a cotelor de atentie pe raurile din zonele de deal si munte din bazinele hidrografice: Crisul Negru, Crisul Alb, Crisul Repede, Barcau, Crasna, Somesul Mic cu afluentii sai, Somesul mijlociu cu afluentii sai. Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu

Leave a Comment