Cină romană în Amfiteatrul Castrului Roman de la Porolissum

Zalăul găzduieşte marţi, 25 septembrie, Congresul internațional al Asociației Rei Cretariae Romanae Fautores, cea mai prestigioasă manifestare științifică în domeniul arheologiei clasice.
Manifestarea ajunsă la a 31-a ediţie se derulează între 23 şi 30 septembrie, fiind organizată de către Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș-Bolyai și Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române, în parteneriat cu alte 14 instituții muzeale și științifice din țară, reunește un număr de 150 de participanți, proveniți din 25 de țări europene SUA, Rusia și Tunisia.

Potrivit managerului Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Corina Bejinariu, în prima parte a zilei de marţi, specialiştii vor participa la o sesiune de comunicări ştiinţifice, desfăşurată în Sala Porolissum a Consiliului Judeţean, pentru ca apoi să viziteze Muzeul.

În a doua parte a zilei, invitaţii se vor deplasa la Castrul Roman de la Porolissum, iar în Amfiteatru vor fi aşteptaţi cu o cină romană, sub supravegherea şi coordonarea renumitului Mircea Groza. În meniu au fost incluse, printre altele, Porcellus Laureatus (fleică de porc aromată, friptă), tocană de Ostia a la Apicius (cu carne de porc, linte şi năut), panis militaris (pâine romană soldățească) şi conditum paradoxum (vin aromat de campanie).

Alte articole

Leave a Comment