Centrul de Transfuzie Sanguină scapă de infiltraţiile de apă

Peste 131 de mii de lei, echivalentul a 29 de mii de euro, vor fi investiţi de municipalitate la Centrul de Transfuzie Sanguină din Zalău în lucrări pentru eliminarea infiltraţiilor de apă în subsolul instituţiei. Aşa au decis consilierii locali, în cadrul ultimei şedinţe, care au votat proiectul de hotărâre „Lucrări pentru eliminarea infiltraţiilor de apă în subsolul Centrului de Transfuzie Sanguină” prin care, în scurt timp, în locaţia precizată, va începe demararea lucrării. Conform devizului general, din totalul sumei aprobate pentru realizarea lucrărilor – 131,355 de mii de lei, se va executa un sistem filtrant în pardoseala demisolului, dar şi o lucrare de drenaj în perimetrul afectat.
După cum a explicat doctorul Angela Badea, directorul Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul Zalău, o astfel de lucrare este absolut necesară având în vedere faptul că, din cauza infiltraţiilor de la apa pluvială, prin peretele din aval al instituţiei se infiltrează în permanenţă apa, care ajunge pe pardoseală şi apoi în subsolul instituţiei. „De fiecare dată când plouă avem probleme. Peretele clădirii, din aval, este distrus şi în plus apa infiltrată se scurge pe pardoseală. (…).Tot din cauza infiltraţiilor, subsolul centrului este distrus aproape în întregime”, a precizat doctorul Angela Badea. Potrivit acesteia, o astfel de investiţie este absolut necesară având în vedere faptul că de trei decenii, din 1983, nu s-a mai realizat nici o lucrare în ceea ce priveşte eliminarea infiltraţiilor de apă.
„Subsolul instituţiei este insalubru şi, de fiecare dată când plouă, sunt probleme. Sper ca după finalizarea acestei lucrări să nu mai fie probleme. Oricum aşteptam de mult o astfel de decizie de a se investi în lucrări de reabilitare a Centrului de Transfuzie”, a adăugat doctorul.

Alte articole

Leave a Comment