Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj: Proiectul Naţional Necenzurat

Preadolescenţa şi adolescenţa sunt perioade deosebit de vulnerabile din perspectiva consumului de substanţe psihoactive. Curiozitatea, influenţa grupului, mediul familial impropriu, sau diverse alte motive îl determină pe individ să experimenteze consumul de droguri.
Realizarea unui proiect de dezvoltare a competenţelor elevilor dar şi ale cadrelor didactice din unităţile de învăţământ de nivel gimnazial prin asimilarea de noi informaţii privind consumul de droguri în rândul adolescenţilor, reprezintă astăzi o necesitate.
NECENZURAT – este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare de 12-14 ani, bazat pe modelul influenţei sociale.
Acesta conține 12 teme, are o componentă pentru elevi şi una pentru părinţi, urmărind dezvoltarea aptitudinilor specifice şi resurselor de care adolescenții au nevoie pentru a rezista influenţelor sociale, de a înţelege corect informațiile despre droguri si efectele lor asupra sănătăţii individuale şi colective.
În scopul implementării proiectului, specialiştii CPECA SĂLAJ au derulat o sesiune de formare la care au participat 12 cadre didactice de la Școlile gimnaziale M. Eminescu și S. Bărnuțiu Zalău și A. Mureșanu Cehu – Silvaniei.
Beneficiari vor fi aproximativ 300 de elevi din școlile mai sus menționate, dar și familiile acestora, este derulat în parteneriat cu ISJ Sălaj, materialele specifice necesare implementării lui, respectiv caiete pentru fiecare elev și ghiduri pentru profesori, fiind realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sălaj.
Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj

Leave a Comment