Centrele sociale din judeţ au nevoie de peste 6 milioane de lei pentru a supravieţui

Autorităţile judeţene aşteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară din luna octombrie, nu de alta dar fondurile necesare pentru finanţarea sistemului de asistenţă socială sunt pe terminate. În acest sens, Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj a solicitat Ministerului Finanţelor peste 6,1 milioane de lei, ne-a declarat Sebastian Olaru, purtătorul de cuvânt al administraţiei judeţene.
Cea mai mare parte din această sumă – circa 80 la sută – o reprezintă banii necesari pentru susţinerea financiară a sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor de resurse şi asistenţă socială a persoanelor cu handicap, în scopul asigurării cheltuielilor minime de funcţionare până la finalul anului.
De alţi 1,2 milioane de lei are nevoie învăţământul special şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, în timp ce pentru plata unor drepturi salariale ale personalului din învăţământul special, autorităţile judeţene au cerut 42.200 de lei.
Sub aripa CJ Sălaj, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, funcţionează zece centre, în care sunt instituţionalizaţi circa 1.200 de copii şi adulţi. După cum susţine Violeta Milaş, directorul DGASPC Sălaj, suma solicitată Ministerului Finanţelor ar urma să acope cheltuielile cu salariile personalului din sistem – 670 de lucrători, dar şi cele materiale – utilităţi, hrana şi îmbrăcămintea persoanelor instituţionalizate.

Alte articole

Leave a Comment