Cele mai importante sfaturi de siguranță pentru generatoare electrice

În urma unei furtuni, un generator electric este un echipament neprețuit care poate, cel puțin, să vă ajute ca viața să înceapă să fie din nou normală.

Dar pentru că probabil vă bazați rar pe un generator electric, este ușor să treceți cu vederea măsurile de siguranță de bază care ar trebui să fie de rutină cu un astfel de echipament. De asemenea, este ușor să vă preocupați de curățenia care vă așteaptă, așa că ați putea fi tentat chiar să puneți în funcțiune un generator electric într-un spațiu de locuit dacă cea mai mare parte a casei dvs. este grav avariată de apă și nu poate fi salvată. Aceasta nu este niciodată o opțiune.

Folosirea abuzivă a generatoarelor duce la decese prin otrăvire cu monoxid de carbon (CO), accidente din cauza unor apropieri și arsuri – toate acestea se întâmplă prea des în timpul întreruperilor de curent și al furtunilor.

Cea mai mare problemă, conform rapoartelor Comisiei pentru siguranța produselor de consum, este otrăvirea cu CO. Generatoarele portabile pot produce niveluri mortale de monoxid de carbon, un gaz incolor, inodor și insipid. Monoxidul de carbon vă poate ucide în doar 5 minute, dacă nivelurile sunt suficient de ridicate, conform ghidurilor de siguranță.

Pentru a reduce riscul de otrăvire cu monoxid de carbon, unele generatoare portabile noi dispun de un senzor încorporat care declanșează o oprire automată dacă CO se acumulează la niveluri periculoase într-un spațiu închis, iar unele au, de asemenea, motoare care emit mai puțin CO în primul rând. Datele recente de testare arată că aceste caracteristici de siguranță sunt susceptibile de a salva vieți.

Indiferent dacă achiziționați un generator nou electric care implementează aceste noi standarde de siguranță sau dacă folosiți un model mai vechi fără oprire automată, vă sfătuim în continuare să urmați sfaturile de siguranță care urmează.

Sfaturi de siguranță esențiale pentru generatoare electrice

Nu puneți niciodată în funcțiune un generator într-un spațiu închis sau în interior. Cele mai multe leziuni și decese legate de generatoare implică intoxicația cu CO de la generatoarele utilizate în interior sau în spații parțial închise. Aceasta include subsolul sau garajul, spații care pot capta niveluri mortale de monoxid de carbon. Plasați întotdeauna generatorul la cel puțin 6 metri de casă, cu evacuarea motorului îndreptată departe de ferestre și uși.

Dacă folosiți un generator pentru a menține luminile aprinse în timpul unui efort de curățare, folosiți în același timp un detector de monoxid de carbon funcțional, care funcționează cu baterii. O alarmă de monoxid de carbon oferă încă un nivel de apărare împotriva unei greșeli nevinovate, dar potențial mortale.

Nu puneți în funcțiune un generator portabil în ploaie. Puteți cumpăra corturi pentru generatoare – care le mențin protejate, dar totuși bine ventilate – online și la centrele de bricolaj și magazinele de hardware.

Înainte de a realimenta un generator diesel, opriți-l și lăsați-l să se răcească. Combustibilul vărsat pe piesele fierbinți ale motorului se poate aprinde. A lăsa motorul să se răcească reduce, de asemenea, riscurile de arsuri în timpul realimentării.

Faceți provizii de combustibil suplimentar și depozitați-l corespunzător. Atunci când credeți că va trebui să utilizați generatorul pentru o perioadă prelungită, veți dori să aveți la îndemână combustibil suplimentar. Doar asigurați-vă că depozitați combustibilul doar într-un recipient aprobat, într-un loc răcoros și bine ventilat. Adăugarea de stabilizator la combustibilul din bidon îl va ajuta să reziste mai mult timp, dar nu depozitați recipientul în apropierea unor potențiale surse de căldură sau de foc, sau în interiorul casei.

Cumpărați un generator electric cu tehnologie de siguranță integrată pentru CO. Multe generatoare noi au un dispozitiv care detectează nivelurile periculoase de monoxid de carbon și oprește aparatul atunci când nivelurile urcă prea sus. Specialiștii testează această caracteristică de siguranță și recomandă acum numai generatoare cu această tehnologie care poate salva vieți.

Evitați pericolele electrice. Dacă nu aveți încă un comutator de transfer, puteți folosi prizele de pe generator – cu condiția să respectați anumite precauții: cel mai bine este să conectați aparatele direct la generator. Dacă trebuie să folosiți un prelungitor, acesta trebuie să fie unul rezistent pentru utilizare în aer liber, cu o putere nominală (în wați sau amperi) cel puțin egală cu suma sarcinilor aparatelor conectate. Verificați mai întâi dacă întregul cablu nu prezintă tăieturi și dacă fișa are toate cele trei mufe, esențiale pentru a vă proteja împotriva unui șoc în cazul în care apa s-a acumulat în interiorul echipamentului.

Instalați un comutator de transfer înainte de următoarea furtună. Un comutator de transfer conectează generatorul la panoul de circuite și vă permite să alimentați aparatele cu fir, evitând riscul de siguranță evident al utilizării prelungitoarelor. Majoritatea comutatoarelor de transfer vă ajută, de asemenea, să evitați supraîncărcarea prin afișarea nivelurilor de utilizare a puterii.

Nu încercați să vă alimentați casa prin backfeed sau alimentare inversă. Alimentarea inversă înseamnă încercarea de a alimenta cablajul casei dvs. prin conectarea generatorului la o priză de perete. Această practică nesăbuită și periculoasă prezintă un risc de electrocutare pentru lucrătorii de utilități și vecinii deserviți de același transformator de utilități. De asemenea, ocolește unele dintre dispozitivele de protecție a circuitelor de uz casnic încorporate, astfel încât ați putea sfârși prin a vă strica unele aparate electronice sau prin a declanșa un incendiu electric.

One Thought to “Cele mai importante sfaturi de siguranță pentru generatoare electrice”

  1. […] În urma unei furtuni, un generator electric este un echipament neprețuit care poate, cel puțin, să vă ajute ca viața să înceapă să fie din nou normală. Dar pentru că probabil vă bazați rar pe un generator electric, este ușor să treceți cu vederea măsurile de siguranță de bază care ar trebui să fie de rutină cu un astfel de echipament. De asemenea, este ușor să vă preocupați de curățenia care vă așteaptă, așa că ați putea fi tentat chiar să puneți în funcțiune un generator electric într-un spațiu de… Citeste mai mult […]

Comments are closed.