Cele mai frumoase 10 destinații romantice din Europa

Sursa foto: Shutterstock

Imaginea se descarcă aici.

 

Dacă te tentează o escapadă romantică și nu știi care este cea mai potrivită destinație, amintește-ți că Europa are numeroase astfel de locuri: orașe romantice, plaje însorite, cetăți medievale și numeroase castele. Din multitudinea de variante, iată care sunt propunerile noastre pentru cele mai frumoase destinații romantice:

 

Paris (Franța)

Parisul este, prin excelență, orașul îndrăgostiților, binecunoscut pentru plimbările romantice în renumitele grădini pariziene, restaurantele minunate, propunerile neobișnuite de căsătorie, amintiri imposibil de uitat. Cum ar fi să stai pe iarbă, străjuit de magnificul Turn Eiffel, la un picnic cu baghete delicioase și felurile sortimente de brânză, într-o după-amiază cu adevărat pariziană? Parisul atrage îndrăgostiți indiferent de anotimp, nu uita să rezervi din timp bilete de avion București-Paris.  

 

Madeira (Portugalia)

Arhipelagul Madeira este ideal pentru o destinație romantică. În Funchal de pildă, ești fermecat de culorile strălucitoare ale Mercado dos Lavradores, un spațiu în care se găsesc din belșug fructe și flori și unde poți admira costumele insulare ale proprietarilor de tarabe. În plus, turiștii care iau telecabina până la Monte, vor vedea imaginea golfului presărat cu iahturi care se mișcă în toate direcțiile. 

 

Cinque Terre (Italia)

Cinque Terre este una dintre cele mai bine conservate zone naturale ale Mediteranei, situată între Spezia și Levanto. Este o regiune de pe coasta Mării Tireniene (brațul bazinului estic al Mediteranei), compusă din câteva sate: Riomaggiorre, Manarola, Corniglia, Vernazza și Monterosso. Este un loc liniștit, pitoresc, departe de agitația orașelor. Aici, activitatea umană (mai ales viticultura) a creat un peisaj cu adevărat unic.

 

Budapesta (Ungaria)

Castelul Buda și primul pod al capitalei Ungariei atrag aici nenumărați turiști. Vizitatorii au ocazia să parcurgă labirintul, un sistem de tuneluri care se află sub dealul Buda. Casele din zonă folosesc locul și pe post de pivniță. Deși a fost folosit în scopuri militare în anumite perioade, partea de sus a tunelului oferă o priveliște minunată a Dunării, a podurilor sale și a celor mai frumoase părți din Pesta.

 

Bergen (Norvegia)

Bergen este o poartă spre fiordurile Norvegiei, dar și un loc plin de istorie și tradiție. Plimbările prin oraș, pe străzile și aleile vechi unde oamenii au trăit vreme de secole, sunt asemenea unui basm. Există aici case mici de lemn, străzi cu trepte abrupte, o multitudine de flori, peisaje minunate. Există aici o Piață de Pește renumită, iar la acvariul din oraș se pot vedea pinguini și pești, în mediul lor natural.

 

Praga (Cehia)

Praga era considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din lume încă din vremea Evului Mediu. I s-a mai spus „orașul de aur”, „orașul cu o sută de turle”, sau „coroana lumii”. Praga se află în inima Europei și are cel mai mare centru istoric fiind, în același timp, o vibrantă metropolă culturală.  

 

Florența (Italia)

Florența nu este numai o destinație romantică, ci și un oraș al operelor de artă. Florența a fost declarată patrimoniul mondial de către UNESCO în 1982, pentru că există acolo un adevărat patrulater roman care cuprinde Piazza della Repubblica, străzile înguste ale orașului medieval, splendidul Palat Pitti din secolul XVI, dar și schimbările din perioada în care Florența era capitala Italiei.

 

Biarritz (Franța)

Biarritz este un orășel situat în Golful Biscaya, pe coasta Oceanului Atlantic. Clima blândă de aici se îmbină perfect cu frumusețea coastei stâncoase. Este considerat un oraș de lux, cu o istorie bogată, legată mai ales de Napoleon al III-lea și de soția acestuia, împărăteasa Eugenie, cea care a hotărât construcția Hotel du Palais, clădire care mai există și astăzi. Zona este preferată de surferi, atrași de apele învolburate ale Atlanticului, dar și de cei care doresc să se afle, pentru o perioadă, departe de freamătul obișnuit al vieții.  

 

Sintra (Portugalia)

Sintra este un loc pierdut între munte și mare, care beneficiază de un patrimoniu istoric maiestuos, natură luxuriantă, cultură cosmopolită și gastronomie pe placul oricărui pofticios. Aura romantică a locului vine din escapadele făcute de scriitorii care s-au lăsat inspirați de aceste locuri, în secolele XVIII și XIX și care au transpus în scrierile lor spiritul romantic și emoția dramei umane. 

 

Santorini (Grecia)

Santorini este considerat cea mai bună destinație romantică din Grecia. Reputația insulei grecești vine din faptul că este considerată o destinație de nuntă. Istoria insulei se leagă de erupția vulcanului, eveniment petrecut cu aproximativ 3.600 de ani în urmă. Se spune că erupția acestui vulcan a dus la exodul biblic al evreilor din Egipt, dar și la dispariția Atlantidei. În plus, insula este renumită și pentru minunatele plajele vulcanice. 

 

Europa are nenumărate alte destinații romantice și fiecare loc are o istorie a sa și atracții pe placul turiștilor, ceea ce înseamna că vei rămâne cu amintiri de neuitat oriunde vei pleca.