Cazurile de gripa – tinute in frau la nivel national

Cazurile de gripa – tinute in frau la nivel national

Activitatea gripala pe teritoriul Romaniei este de intensitate medie, cu raspandire regionala (in zonele de nord-vest, nord-est si sud-est, n.r.) si focare locale sau cazuri sporadice in restul teritoriului, conform datelor transmise de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile la Ministerul Sanatatii.

Potrivit Ministerului Sanatatii, incidenta medie a infectiilor respiratorii din ultimele trei saptamani este peste nivelul de baza, fara sa fie depasite, insa, valorile maxime asteptate. In saptamana 31 ianuarie – 6 februarie 2011 au fost inregistrate 90.222 de cazuri de infectii acute respiratorii, cu 11, 1 la suta mai mic comparativ cu cel inregistrat in saptamana precedenta.

De asemenea, in aceeasi perioada sus amintita, au fost confirmate in urma analizelor de laborator 73 de cazuri de gripa din totalul de 194 inregistrate de la debutul sezonului (luna octombrie 2010, n.r.). Dintre cele 73 de cazuri de gripa, 45 sunt de tip AH1N1 si restul de tip B. La nivel national, au fost inregistrate si sase decese la cazuri confirmate cu gripa AH1N1: doua decese in Bucuresti (la grupele de varsta 55 si 33 de ani) si cate un deces in judetele Salaj (36 de ani), Braila (37 ani), Alba (15 ani) si Hunedoara (51 ani).

Majoritatea deceselor s-a inregistrat la persoane care aveau boli asociate, ca de exemplu obezitate, boli pulmonare sau cardiovasculare.

Leave a Comment