Cazul Gurzău, din nou amânat de instanță

Judecarea cauzei privind accidentul mortal din Zalău, zona Astralis, din februarie 2019, a fost din nou amânată, la termenul din 8 mai. Motivul este starea de urgență. Gurzău Gheorghe, patronul societății Gurzău Trans, a fost cercetat și trimis ulterior în judecată în vara acestui an pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Accidentul a avut loc pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău, în zona Astralis, în 19 februarie. Gurzău Gheorghe, șoferul autovehiculului și patronul firmei de transport căreia aparținea microbuzul, în timp ce conducea microbuzul de transport elevi – cursă regulată, nu a asigurat închiderea ușilor din spate, moment în care eleva Giulia Sabou în vârstă de 12 ani, pasageră în microbuz, s-a dezechilibrat și a căzut în spatele microbuzului, pe partea carosabilă, murind la scurt timp de la producerea accidentului. Minora stătea pe o bancă improvizată ce fusese așezată în spatele locurilor omologate ale autovehiculului, după cum au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj. Banca a fost ulterior ascunsă de șofer, după ce acesta a părăsit locul accidentului fără încuviințarea Poliției. Numeroase nereguli au ieșit la iveală în urma anchetei, acestea fiind confirmate atât de IPJ Sălaj, Consiliul Județean Sălaj, Inspectoratul pentru Siguranța în Transporturi cât și de cei de la Registrul Auto Român, accidentul fiind consecința unui cumul de abateri de la legislație, alături de neglijența patronului firmei de transport. Gheorghe Gurzău a fost arestat preventiv după comiterea faptei, pus ulterior sub măsura arestului la domiciliu după care sub control judiciar. Un nou termen urmează să fie stabilit în termen de maximum 10 zile de la încetarea stării de urgență. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă o situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

6 Thoughts to “Cazul Gurzău, din nou amânat de instanță”

 1. Anonim

  Din amânare în amânare până la eliberare

  1. Anonim

   Păi, se știe că așa-numita „justiție” din România este imparțială, nu se cumpără judecători și alte fapte bune.

   1. Anonim

    normal era ca parintele fetei sa vina la individ, sa-i sferme mainile si picioarele, sa-i scoata ochii si sa-l trimita la sediul PSD unde nevasta-sa sa-l sterga la cur o viata intreaga, ea si tot PSD !!!

 2. familia Gurzău , familia Cota

  ce au in comun? aelasi partid in spate: PSD !!

 3. Anonim

  familie de criminali, familie de hoti, marea familie PSDista ! sub aripa protectoare a partidului se aduna doar valorile adevarate ! si sa nu uitam de familia Pop , un alt criminal, ajuns senator !

 4. Anonim

  Cei corecți și muncitori nu se baga în politica

Leave a Comment