Casa de Pensii distribuie bilete de tratament la mare

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Sălaj distribuie, în această perioadă, bilete de tratament, cu preţ redus, în staţiunile de pe litoralul românesc. Oferta se adresează în special vârstnicilor, dar şi asiguraţilor din sistemul public de pensii – angajaţi în baza unui contract de muncă.

Mircea Pop, purtătorul de cuvânt al CJP Sălaj, a precizat că oferta de tratament este valabilă pentru staţiunile Mangalia şi Mamaia, cu începere a tratamentului din data de 19 septembrie. Pentru a putea intra în posesia unui astfel de bilet, care include 18 zile de tratament, trei mese zilnice şi diferite proceduri, solicitanţii vor trebui să depună la sediul instituţiei o cerere tip, o adeverinţă de la medicul de familie, o copie a actului de identitate, dar şi cuponul de pensie sau, în cazul persoanelor asigurate, o adeverinţă de salarizare în cazul persoanelor angajate în baza unui contract de muncă. Cererile de pot depune în baza actelor menţionate, iar contravaloarea biletului se va achita în momentul ridicării acestuia. În cazul pensionarilor, preţul unui bilet este de 50 la sută din valoare pensiei, iar în cazul asiguraţilor preţul diferă în funcţie de venit.
Dacă asiguratul solicitant are un venit brut de până în 2.230 de lei lunar, acesta va achita jumătate din valoarea unui bilet – aproximativ 750 de lei, iar în cazul în care venitul brut este mai mare de 2.230 de lei asiguratul va achita integral preţul biletului, între 1.500 şi 1.600 de lei. Toate staţiunile de tratament aparţin Societăţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (TBRCM).

Alte articole

Leave a Comment