Casa de Pensii a încheiat procesul de restituire a contribuţiilor de sănătate către pensionari

Contribuţiile de sănătate reţinute vârstnicilor din pensii, în perioada ianuarie 2011 – aprilie 2012, vor fi primite inclusiv în cursul acestei luni de către beneficiari, odată cu plata drepturilor băneşti aferente lunii septembrie.
Potrivit unor informaţii furnizate de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Sălaj, septembrie 2013 a fost ultima lună în care penisionarii sălăjeni au primit sumele restante, pe care le-au achitat sub formă de contribuţii la sănătate, contribuţii care le-au fost restituie în baza unei ordonanţe de urgenţă. Astfel, pentru sumele reţinute în perioada ianuarie – martie 2011 restituirea s-a realizat în tranşe egale în perioada iunie-august 2012, iar pentru pentru sumele reţinute în aprilie 2011 – aprilie 2012, restituirea s-a realizat în perioada septembrie 2012 – septembrie 2013.
Conform reprezentanţilor CJP Sălaj, având în vedere faptul că ultima lună de achitare a acestor drepturi s-a încheiat, începând cu drepturile cuvenite lunii octombrie, pe taloanele de pensie nu vor mai apărea sume de restituit. Acestea au fost evidenţiate distinct la rubrica: „drepturi restante pentru perioadele anterioare – CASS – restituit”.
Reprezentnaţii instituţiei fac aceste precizări pentru a elimina o eventuală interpretată eronată în sensul că pensiile au fost diminuate.
„Pensiile îşi păstrează acelaşi cuantum, corespunzător punctajului mediu anual şi valorii punctului de pensie în vigoare la această dată, elemente înscrise pe talonul de pensie”, se arată într-un comunicat de presă remis de CJP Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment