Care sunt beneficiile oferite de aromaterapie?

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/E7F1obOunKE 

Simțurile joacă un rol important în starea de spirit a fiecăruia și în mod direct influențează emoții și trăiri. Mirosul este unul dintre cele mai dezvoltate, iar aromaterapia reprezintă un mod excelent de a folosi acest simț pentru relaxare, eliberare de gânduri negative sau un somn mai bun. Uleiurile esențiale și aromele lor pot înlătura stresul, ameliora dureri sau pur și simplu oferi o stare de bine. Acestea sunt doar câteva exemple de beneficii pe care le oferă aromaterapia.

Reduce stresul și anxietatea

De multe ori asociem un miros anume cu un moment al vieții, cu o persoană sau cu un eveniment, iar asta ne ajută  adesea să ne regăsim liniștea. Folosirea aromaterapiei are un rol benefic în a influența în mod pozitiv starea emoțională. Un ulei aromatic te poate ajuta să te calmezi într-un moment tensionat și să-ți regăsești starea de bine. Dacă ești o persoană anxioasă, apelează la o mireasmă a naturii precum iasomia sau lavanda, pentru un efect calmant. 

Are un efect de relaxare

Există o gamă largă de soluții de aromatizare. Poți opta pentru difuzor de aromă, pe care să-l amplasezi în casa ta sau în spațiul tău de lucru. În funcție de dispoziție, îi vei schimba aromele, alegându-le pe cele preferate de tine și în ton cu dispoziția pe care o ai. Datorită tehnologiilor avansate de difuzie, un astfel de dispozitiv te va ajuta să obții un ambient plăcut acasă sau la birou. Difuzoarele de aromă moderne merg gestionate inclusiv cu ajutorul telefonului mobil, prin Bluetooth. Așadar, ce-ar fi să folosești aromaterapia cu un miros proaspăt de mentă într-o dimineață în care tot ce-ți dorești este să te relaxezi?

Te ajută să ai un somn mai odihnitor

Oboseala permanentă îți dă bătăi de cap și totuși nu reușești să adormi decât după zeci de minute după ce te-ai așezat în pat? În plus, ai un somn agitat pe parcursul nopții și nu reușești să te odihnești corespunzător, iar acest lucru se vede în activitățile tale de peste zi? Aromaterapia, cu uleiurile esențiale de mușețel, lavandă sau ylang ylang, are efecte benefice în ceea ce privește calitatea somnului.

Aromaterapia te poate scăpa de durerile de cap

Migrenele sunt printre cele mai supărătoare și apar des, atunci când te aștepți mai puțin. Uleiurile de salvie, rozmarin sau eucalipt au efecte analgezice și sunt recomandate în cazul durerilor de cap. Aromele te vor ajuta să-ți relaxezi corpul și astfel poți scăpa de presiunea la nivelul capului. 

Sporește capacitatea de concentrare

E important să ai energie pentru o zi întreagă, mai ales când ai agenda plină și numeroase activități de dus la bun sfârșit. Dacă ai nevoie să îți concentrezi atenția pe un lucru, încearcă aromaterapia cu uleiuri esențiale de arbore de ceai, rozmarin sau busuioc. Te vor ajuta să rămâi într-o formă bună și aromele ceva mai condimentate, precum cuișoarele ori piperul negru.

Păstrează în permanență un parfum proaspăt într-o încăpere

Pe lângă toate beneficiile aromaterapiei amintite mai sus, uleiurile esențiale cu miresme dulci – acrișoare, precum portocale, grapefruit sau lemongrass, au rolul de a aduce un miros intens și proaspăt într-un spațiu cu aer închis. Folosește-le în camerele de zi, pe holuri sau chiar în bucătărie, pentru a avea mereu un parfum plăcut. 

 

Aromaterapia este recomandată pentru momentele în care cauți să te încarci cu energie pozitivă, ai nevoie de concentrare sau de odihnă. Beneficiile sale sunt numeroase, iar folosirea uleiurilor esențiale se face simplu și fără efort. Optează pentru un difuzor de arome, apoi alege-le pe cele preferate.

One Thought to “Care sunt beneficiile oferite de aromaterapie?”

  1. […] Sursa foto: https://unsplash.com/photos/E7F1obOunKE  Simțurile joacă un rol important în starea de spirit a fiecăruia și în mod direct influențează emoții și trăiri. Mirosul este unul dintre cele mai dezvoltate, iar aromaterapia reprezintă un mod excelent de a folosi acest simț pentru relaxare, eliberare de gânduri negative sau un somn mai bun. Uleiurile esențiale și aromele lor pot înlătura stresul, ameliora dureri sau pur și simplu oferi o stare de bine. Acestea sunt doar câteva exemple de beneficii pe care le oferă aromaterapia. Reduce stresul și anxietatea De multe ori asociem… Citeste mai mult […]

Comments are closed.