Când nu ai voie să faci gălăgie la bloc și care sunt amenzile

Potrivit legislației, orele de liniște la bloc sunt cele cuprinse între orele 22-08 și 13-14. Potrivit legii, “tulburarea liniștii locatarilor de către orice persoana prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora este interzisa”.

Pe lângă aceste intervale orare, Adunarea Generala a Asociației de Proprietari a unui bloc poate stabili și alte ore de liniște, în funcție de cerințele celor care locuiesc permanent în acel imobil. Programul stabilit trebuie afișat la vedere, pentru a putea fi luat la cunoștință de toți locatarii blocului. Amenzile pentru cei care nu respecta aceste ore de liniște în bloc pot ajunge pana la 1.500 de lei. Persoanele care vor tulbura în mod repetat liniștea publică și își vor deranja vecinii în mod constant în orele de liniște se pot alege cu amenzi care pot ajunge pana la 6.000 de lei. În plus, aceste persoane ar putea ajunge chiar să presteze muncă în folosul comunității. Organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicala la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor este sancționata cu amenzi cuprinse intre 2.000 și 3.000 de lei.

M. S.

One Thought to “Când nu ai voie să faci gălăgie la bloc și care sunt amenzile”

  1. […] Potrivit legislației, orele de liniște la bloc sunt cele cuprinse între orele 22-08 și 13-14. Potrivit legii, “tulburarea liniștii locatarilor de către orice persoana prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora este interzisa”. Pe lângă aceste intervale orare, Adunarea Generala a Asociației de Proprietari a unui bloc poate stabili și alte…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment