Burse de la TenarisSilcotub pentru cei mai buni studenți ai universităților tehnice

TenarisSilcotub, unul dintre cei mai importanți angajatori din județul Sălaj, continuă programele sale de susținere a educației. În cursul acestei săptămâni a premiat 30 de studenți selectați în cadrul celei de-a 15-a ediții Roberto Rocca Education Program (RREP), o inițiativă educațională derulată în România începând din 2006. Compania continuă, și în acest an, să susțină studenții merituoși din universități de prestigiu, ca parte a angajamentului său pentru educația tehnică. Anul acesta, procesul de selecție, dar și ceremonia de premiere au fost derulate online, adaptându-se condițiilor actuale. Candidații care au aplicat pentru burse au trecut printr-un proces de selecție foarte riguros. “Apartenența la grupul bursierilor RREP este, din ce în ce mai mult echivalentă cu un pașaport pentru o lume selectă a științei și tehnologiei iar, dincolo de componenta financiară, programul menține ideea unei elite a competențelor, respectată, dar și datoare să confirme în continuare”, a spus Cristian Doicin, decan al Facultății de Inginerie Industrială și Robotică a Universității Politehnice din București. Cei 30 de câștigători ai burselor Roberto Rocca sunt studenți la: Universitatea Politehnică din  București, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești și Universitatea “Gheorghe Asachi” Iași. Bursa include atât o componentă financiară în valoare de 9.600 de lei, cât și acces la programe de training și mentorat organizate de către companie. Premierea bursierilor a avut loc în cadrul unui eveniment cu tema ECO-Green, axată pe abordarea sustenabilă a mediului industrial.

„Educația este o prioritate pentru societatea noastră în general și a fost întotdeauna în centrul programelor noastre de CSR. Responsabilitatea față de mediul înconjurător este un subiect primordial pentru compania noastră și dorim să construim împreună cu universitățile o viziune a industriei viitorului, ce își propune să fie una sustenabilă, cu impact minim asupra mediului înconjurător. (…). În fiecare an, întâlnirea cu studenții e un moment de emoție specială. Îi felicităm pe câștigătorii burselor din acest an și suntem încrezători că vor continua parcursul de excelență”, a precizat Mihaela Popescu, președinte TenarisSilcotub.

Din anul 2006 și până în prezent 600 de studenți care studiază în domeniul ingineriei au beneficiat de bursele Roberto Rocca oferite de TenarisSilcotub. Pornind de la convingerea că inovația și remodelarea industriei pentru a răspunde principiilor de sustenabilitate este promovată de oameni, compania își propune să fie parte din acest proces, contribuind cu know-how. Colaborarea cu mediul academic este fundamentală pentru a construi legături puternice între studenți, profesori și realitatea industrială. Roberto Rocca Education Program reprezintă o contribuție sustenabilă a TenarisSilcotub în procesul de educație în România. Programul continuă, selecția pentru anul universitar 2020-2021 fiind deschisă din această lună.

Despre Roberto Rocca Education Program

Programul Roberto Rocca Education Program reprezintă o inițiativă de a oferi  burse studenților talentați și absolvenților de inginerie și științe aplicate. Fondat în 2005 pentru a onora regretatul președinte al grupului Techint, Roberto Rocca, programul educațional acordă burse studenților din Argentina, Brazilia, Canada, China, Columbia, Ecuador, Ghana, Guatemala, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Nigeria, Regatul Unit, România, Uruguay şi USA. Cu toate că programul din fiecare ţară are particularităţile sale, în toate cazurile, bursele sunt acordate exclusiv studenţilor care studiază la universităţi din ţara de origine. Programele locale sunt gestionate de departamentele de Resurse Umane din cadrul companiilor sponsor din fiecare ţară.

De precizat este faptul că TenarisSilcotub, companie parte din grupul Tenaris, este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.500 de oameni în România, aceasta are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual în educație, sănătate, cultură și protecția mediului.

Leave a Comment