La Spitalul Județean, Terapia Intensivă a rămas fără locuri pentru bolnavii de Covid-19

Autoritățile au anunțat că nu mai sunt paturi disponibile la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean de Urgență Zalău pentru pacienții afectați de Covid. “Toate paturile Secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) destinate pacienților infectați cu virusul Sars-Cov2 sunt ocupate!”, este mesajul transmis de reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Sălaj, în subordinea căruia se află cea mai mare unitate spitalicească din județ. Potrivit acestora, în Secția ATI a Spitalului Județean sunt internați șase pacienți confirmați pozitiv, dintre care trei intubați și un pacient suspect. În cazul în care un pacient necesită îngrijiri în terapie intensivă după atingerea capacității maxime a secției, acesta este transferat, prin Dispeceratul Unic pentru Situații de Urgență, către cel mai apropiat spital cu pat liber în secția ATI.

Soluție găsită în ultimul moment

Autoritățile județene au precizat că, în cursul zilei de joi, 12 noiembrie, la etajul III al Spitalului Județean de Urgență Zalău, au ajuns încă 43 de paturi destinate persoanelor infectate cu virusul Sars-Cov2 care suferă și de alte patologii, având nevoie de tratament de specialitate. În secția nou creată au fost organizate și finalizate circuitele necesare pentru deplasarea cadrelor medicale și a pacienților. Internarea efectivă a pacienților va fi posibilă cât mai curând, după ce Direcția de Sănătate Publică va autoriza reorganizarea secțiilor Oncologie și Dermatologie de la etajul 3. Secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie ale Spitalului Județean au disponibile un număr total de 120 de paturi, din care în prezent sunt ocupate 112. Acest număr poate fluctua de la o oră la alta, în funcție de numărul de internări. “Apelez încă o dată la responsabilitatea fiecăruia dintre dumneavoastră pentru a reduce impactul acestui virus. Respectați sfaturile medicilor, respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială și purtați masca de protecție corespunzător, să vă acopere atât gura cât și nasul! Sănătate tururor!”, a precizat președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

2 Thoughts to “La Spitalul Județean, Terapia Intensivă a rămas fără locuri pentru bolnavii de Covid-19”

  1. Neamtul

    Bai Fraierilor votati pnl in frunte cu sica mandolina si iohanis regele sparanghelistilor ei sunt singura spreranta pentru tara asta hahaha ,mama ,in ce hal a ajuns acest popor ,psd e de vina ,psd e de vina cum zice seful mare de la cotroceni,zici ca vrea sa va hipnotizeze hahaha,oricum, daca la anul vor guverna neoliberalii ,Germania si sparanghelul va asteapta dar puneti mana pe carte si invatati ceva germana ca daca nu cunosti germana e nasol in Germania,esti cam sclav acolo

  2. Anonim

    Mai ,,neamtulele” nu vreau sa ma gandesc cum era cu Dancila si Dragnea.
    Si de ce toata lumea din Zalau merge la Cluj la medic?Asa s-a ocupat Tibi!

Leave a Comment