Bunicii care îşi îngrijesc nepoţii ar putea primi indemnizaţie

Potrivit proiectului de lege trecut tacit de Senat, bunicii pot primi 650 de lei indemnizaţie dacă își îngrijesc nepoţii, în condițiile în care aceştia vor putea prezenta documente care să ateste faptul că se află în relaţii bune cu nepotul şi că părinţii copilului şi-au dat acordul. Proiectul arată că sunt luate în considerare şi situaţiile în care mamele revin la serviciu înainte de încheierea perioadei de doi sau trei ani, în care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului. Concomitent cu indemnizația pentru bunici, mama va încasa stimulentul de inserţie, reglementat de legislaţia în vigoare, tot de 650 de lei, potrivit proiectului.
Cererile pentru indemnizaţia destinată creşterii nepoţilor se vor putea depune la primăria din oraşul de domiciliu şi vor fi însoţite, pe lângă actul de identitate al solicitantului şi certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul, de acte doveditoare ale calităţii de bunic al copilului respectiv şi de acordul scris al părinţilor.
Senatul a fost prima Cameră sesizată, iar for decizional este Camera Deputaţilor.

4 Thoughts to “Bunicii care îşi îngrijesc nepoţii ar putea primi indemnizaţie”

 1. Anonim

  Adica pt dublarea alocatiei nu sunt bani,dar sa acordam 650 ron pt fiecare bunic o sa avem,iti dai seama ca fiecare bunic(a) va aplica pt banii astia…,mai dam bani si pt bone…dar pt parintii care nu mai au parinti si chiar pe nimeni cu cine sa-si lase copilul si se roaga de tot felul de prieteni si vecini si se cer de la servici sau in unele cazuri isi iau concediu doar ca sa ramana cu copilul acasa,cum.ii vor recompensa?doar intreb…

 2. Anonim

  Trebuie scoși bătrânii la vot,ca altfel nu mai ies nici ei,împart cu bani in stanga in dreapta pe care nu-i au.

 3. anonim

  bine a zis cine a zis : Sa moara si capra vecinului….Astia suntem noi romanii.. pacat 🙁

 4. Receanu Maria

  Pensii decente sa dea.
  Bunicii o sa își crească nepoții din dragoste ?

Leave a Comment