Biblioteca Judeteana, prinsa in febra mutarii

Dupa ce i-au fost gasite spatii prin toate colturile orasului, Biblioteca Judeteana Ionita Scipione Badescu Salaj este in aceste zile in plin proces de mutare. Directorul Florica Pop ne-a declarat ca prima sectie care trebuie mutata este cea pentru copii, care va fi gazduita in cladirea in care functioneaza cantina Meses (la etaj).

In spatiul astfel eliberat va fi mutata sectia periodice, urmand ca nu peste multa vreme, sa ia acelasi drum si cartile aflate la sala de lectura. Publicul va putea consulta aceste publicatii in viitoarea sala de lectura pe care personalul bibliotecii o va amenaja la parterul Cladirii Transilvania. Spatiul va fi, insa, mai restrans si, probabil, va afecta si numarul de locuri destinate cititorilor.

Potrivit directorului Bibliotecii Judetene, sectia media va fi mutata in incaperile ce se gasesc deasupra cantinei amintite anterior, ca, de altfel, si birourile personalului TESA. Despre acest ultim aspect, insa Florica Pop a spus ca nu se va realiza decat dupa ce vor fi mutate sectiile de relatii cu public, prioritara fiind pastrarea relatiei cu cititorii. In acest sens, vom tine sectia de imprumut-copii inchisa doar saptamana aceasta, iar din 2 mai, ea va functiona dupa program normal, a spus directorul.

Reamintim ca mutarea sectiilor Bibliotecii Judetene a fost necesara pentru ca spatiile pe care acestea le-au ocupat trebuie sa intre in reabilitare. Lucrarile vor incepe la subsolul cladirii care adaposteste acum sala de lectura si vor continua in incaperile de la etaj. Problema majora cu care s-a confruntat in tot acest timp institutia de cultura a fost lipsa unui sediu propriu, aspect amplificat de incapacitatea autoritatilor locale si judetene de a gasi un imobil care sa poata primi aceasta destinatie. Salajul nu este singurul judet a carui biblioteca judeteana intampina acest gen de dificultati, ce fiind regasite si in alte biblioteci din tara.

Leave a Comment