Băuturi alcoolice în ecommerce

De ce merită să comanzi bauturi alcoolice online dintr-un magazin specializat în produse de la branduri premium

În strânsă legătură cu evoluția pozitivă a veniturilor, consumul de băuturi alcoolice premium al românilor se află pe un trend ascendent. Crește cererea pe segmentul superior de preț, costul unui produs nu mai este principalul criteriu pentru alegere. Indiferent dacă ne referim la bere, vin sau produse cu mai mult alcool precum vodcă sau rom, o nișă tot mai mare de populație alege produsele de calitate superioară. Contează din ce în ce mai mult brandul, identitatea de brand aleasă de producători, promisiunea mărcii respective.

 

La fel ca în țările dezvoltate, consumatorii experimentează produse din gamele superioare de preț și preferă principiul „mai puțin, dar mai bun”, o opțiune pozitivă și în ceea ce privește partea de sănătate, echilibrul necesar în consumul de alcool. Calitatea vine astfel înaintea cantității, mai ales că s-au modificat și cadrele de consum: oamenii au o viață mai dinamică, au multe responsabilități, iar alcoolul este o experiență de relaxare și răsfăț în diverse momente din timpul liber, totul cu moderație – urmează de obicei o nouă zi de muncă, mintea trebuie să fie limpede, o caracteristică a băuturilor alcoolice premium, consumate desigur în mod echilibrat.

 

Tot o consecință a dezvoltării economice, o cantitate din ce în ce mai mare de băuturi alcoolice este vândută prin comerțul modern, offline și online – de la supermarketuri și hipermarketuri, la magazine de profil, specializate în comerțul cu vin, whisky, gin, rom, vodcă, bere, vin spumant, tequila sau lichior.

 

Online versus offline în comerțul din România

 

În marile orașe au apărut magazine specializate în comercializarea băuturilor alcoolice. Acestea au avantajul proximității și al varietății de produse. Totuși, magazinele online vin cu avantajul prețurilor mai mici. De asemenea, online poți face cumpărături fără efort, din câteva click-uri, produsele urmând să fie livrate la adresa dorită prin curier rapid. Varietatea de băuturi alcoolice în magazinele online specializate este practic nelimitată – la „raft” se pot afișa oricât de multe etichete. Magazinele de top au stocuri proprii de băuturi și beneficiază de costuri mai mici (în mod evident, chiriile pentru spații de depozitare oricând de moderne sunt semnificativ mai reduse decât cele pentru spații comerciale în zone urbane importante, cu vad comercial).

 

Spre deosebire de chioșcuri sau magazine online de tip mini market, magazinele online specializate în băuturi alcoolice de la branduri premium au colaborări puternice cu reprezentanții oficiali ai mărcilor respective în România. Astfel, prin relații directe cu importatori și distribuitori autorizați, există siguranța unor produse conforme, 100% originale, fără riscuri și fără compromisuri de niciun fel.

 

gourmetGIFT.ro, unul dintre cele mai cunoscute magazine online specializate în produse gourmet, inclusiv coșuri cadou corporate, cosuri cadou Paste sau pentru orice ocazie, promovează în ultima perioadă tot mai puternic secțiunea de băuturi alcoolice. Sunt listate doar produse premium, ultra premium și de lux, de la branduri de top din toate segmentele. Spre exemplu, se poate comanda online whisky de la mărci precum Chivas Regal, Johnnie Walker, Jameson, J&B, Ballantines, Jack Daniels, The Glenlivet.

 

Mai mult decât atât, există inclusiv whisky din gamele exclusiviste ca Johnnie Walker Blue Label, Chivas Regal 18 ani, Cardhu 18 ani, Chivas Regal XV, Gentleman Jack etc. Similar, se pot alege produse de cea mai bună calitate din categoriile vodcă, gin, rom, vinuri liniștite, vinuri spumante și prosecco, coniac, lichior, tequila. Cei dornici de băuturi caracteristice unor momente festive sărbătorite cu maxim de stil pot comanda chiar șampanie franțuzească autentică – Dom Perigmon Brut sau Armand de Brignac Brut ori Armand de Brignac Rose.

 

Propunându-și să devină una dintre cele mai populare alegeri pe segmentul de băuturi alcoolice online, cei de la gourmetGIFT.ro desfășoară o promoție limitată: orice comandă de băuturi alcoolice, indiferent de cantitate, beneficiază de livrare gratuită prin curier la nivel național.

 

Când cumperi online băuturi alcoolice premium din magazine specializate, ai parte de siguranță pe tot procesul de achiziție, de la plată online (sau ramburs) la partea de livrare, cu ambalaj special și asigurare pe parcursul transportului. Este foarte rentabil să comanzi online băuturi alcoolice în acest fel atât pentru consum propriu, cât și pentru evenimente personale – de la nunți, botezuri, aniversări și zile onomastice, la petreceri corporative, aniversări sau alte momente festive din categoria de evenimente corporate. Se poate comanda orice cantitate, cu livrare în locul dorit, la momentul dorit.

 

Cum să alegi magazinul online de băuturi alcoolice

 

De la reputația brandului la grafica website-ului, de la uzabilitate (ușurința navigării pe website și ușurința lansării comenzii), toate elementele contează în alegerea unui magazin online în general, ceea ce se aplică desigur și pe nișa de e-commerce cu băuturi alcoolice. Pentru a avea garanția unor produse originale, nu comanda decât de pe website-uri cu experiență în domeniu, magazine online care afișează detalii complete de contact (inclusiv date de identificare fiscală) și despre care ai citit elemente pozitive pe internet, inclusiv în mass-media.

 

Prețul este un factor ce nu poate fi ignorat, evident, așa că după ce te asiguri că elementele de mai sus sunt respectate în totalitate, poți compara prețurile produselor dorite. Promoțiile – discounturi sau / și gratuitate pentru livrare – pot cântări destul de mult în decizia de achiție pe un anumit magazin online de băuturi alcoolice.

 

Mediul e-commerce crește și în 2022 în România

 

După ce în 2020 și în 2021 comerțul online din țara noastră a avut creșteri cu valori de două cifre, iată că principalele companii care activează în domeniu consideră că trendul va continua. Românii sunt tot mai dispuși să comande online orice tip de produse sau servicii, iar alimentele și băuturile din zona bunurilor de larg consum înregistrează creșteri fabuloase ale vânzărilor online, la fiecare perioadă de raportare. Este comod și avantajos să cumperi online inclusiv băuturi alcoolice premium, acolo unde diferența de preț este semnificativă între unii retaileri online / offline.

 

Demn de menționat este faptul că întreaga industrie de profil s-a dezvoltat, iar firmele de curierat (un factor esențial în procesul de comandă – livrare) au investit masiv în logistică, pentru a asigura timpi mai buni și condiții mai bune de transport. Sunt folosite de asemenea ambalaje speciale, care asigură integritatea produselor pe durata livrării.