BAC-ul nu mai începe luni

Probele din acest an la examenul de Bacalaureat ar fi trebuit să înceapă luni, 12 iunie, și să se încheie în data de 21 iunie. Acum cei 142.000 de elevi de clasa a XII-a mai au de așteptat încă două zile. Potrivit declarațiilor ministrul Educației, Ligia Deca noua perioadă pentru probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat este 14 – 23 iunie, iar pentru probele scrise nu se decalează calendarul anunțat inițial. Acest aspect ne-a fost confirmat astăzi telefonic și de către Vasile Bulgărean – inspectorul școlar general al județului Sălaj.

Pe scurt, calendarul BAC-ului, la această oră, arată astfel:

  • 14 – 16 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
  • 15 – 19 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
  • 16 – 20 iunie 2023: evaluarea competențelor digitale (proba D)
  • 21 – 23 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Întrebată dacă este posibil ca acest program să sufere alte noi schimbări și/sau amânări, Ligia Deca a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că speră să nu fie cazul. La întrebarea legată de ce s-ar întâmpla cu acest calendar în condițiile în care greva profesorilor nu se va încheia până în data de 13 iunie, ministrul a afirmat: „cred că orice mișcare de protest se oprește odată cu satisfacerea revendicărilor.” Ligia Deca este încrezătoare că se vor găsi soluții pentru susținerea examenului de BAC chiar dacă greva nu va înceta, una din opțiuni fiind echivalarea competențelor de la bacalaureat cu mediile din liceu. Totodată ministrul ne-a asigurat că orice modificări care pot apărea vor fi comunicate în timp real.

2 Thoughts to “BAC-ul nu mai începe luni”

  1. […] Probele din acest an la examenul de Bacalaureat ar fi trebuit să înceapă luni, 12 iunie, și să se încheie în data de 21 iunie. Acum cei 142.000 de elevi de clasa a XII-a mai au de așteptat încă două zile. Potrivit declarațiilor ministrul Educației, Ligia Deca noua perioadă pentru probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat este 14 – 23 iunie, iar pentru probele scrise nu se decalează calendarul anunțat inițial. Pe scurt, calendarul BAC-ului, la această oră, arată astfel: 14 – 16 iunie 2023: evaluarea competențelor lingvistice… Citeste mai mult […]

  2. Sprijinim greva profesorilor !

    Încă mai e posibil ca bacu-l să se țina la termen. Trebuie numai ca politrucii să taie pensiile speciale, cum ne-am angajat prin PNRR, vom primi gratuit banii necesari pt rezolvarea problemelor. Numai că liberalii încearcă din răsputeri să cedeze guvernarea și să arunce pisica moartă în curtea PSD, nu să rezolve problema !

Leave a Comment