Autoturismele abandonate încurcă traficul și ocupă spațiu prețios de pe domeniul public zălăuan

Primăria Zalău anunța, în urmă cu trei săptămâni, rezultatul unei ample acțiuni de identificare a autovehiculelor abandonate pe domeniul public al municipiului. În urma verificărilor efectuate de reprezentanții Direcției Corp Control, zeci de autoturisme abandonate au fost identificate de inspectorii direcției pe domeniul public în municipiu. De la începutul acestui an până în prezent, în baza Legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ teritoriale, inspectorii din cadrul Direcției Corp Control au efectuat verificări pentru identificarea vehiculelor abandonate sau fără stăpân aflate pe domeniul public în municipiul Zalău. După obținerea datelor de identificare ale proprietarilor sau deţinătorilor legali de la Poliția Locală Zalău, au fost notificați 49 proprietari sau deținători de autovehicule să ridice de pe domeniul public autovehiculele abandonate care le aparțin.

După acțiunea de notificare au fost ridicate de către proprietarii acestora un număr de 47 autovehicule de pe domeniul public. De asemenea, fost aplicate două sancțiuni contravenționale. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Zalău, în continuare se fac verificări pe această linie în scopul eliberării domeniului public. Cu toate acestea, cele transmise nu se potrivesc cu realitatea, dat fiind faptul că în continuare, chiar și la aproape o lună de la finalizarea acestei acțiuni, pe domeniul public chiar în zone centrale, la stradă, există încă mașini de care nu se atinge nimeni. Un singur exemplu este cel al unui autoturisme abandonate de peste un an.

Unul se află chiar peste drum de Colegiul API din Zalău. Pe langă roțile mașinii au crescut deja buruienile, aceasta fiind așezată la intrarea în stația de autobuz, la colțul străduței care ajunge în strada principală, strada Simion Bărnuțiu. Alte trei autoturisme zac în continuare în Brădet, iar un altul, o Dacia – Papuc, este abandonată și ea de peste un an lângă Cercul Militar, în zona unei unități de învățământ. Acestea sunt doar trei cazuri pe care le-am identificat și cu ajutorul cititorilor, numărul mașinilor abandonate rămânând ridicat în continuare chiar și după controlul autorităților.

9 Thoughts to “Autoturismele abandonate încurcă traficul și ocupă spațiu prețios de pe domeniul public zălăuan”

 1. JEAN

  SOLUTIA E SIMPLA .EX IN SPANIA ASIGURAREA ESTE OBLIGATORIE PTR AUOTURISME CHIAR DACA NIU CIRCULA FARA ASIGURARA NU POT STATIONA PE STRADA SAU PARCARI PUBLICE CELE GASITA FARA BASIGURARA SANT RIDICATE SI DUSE LA DEPOZITUL MUNICIPAL SI PROPRIETARII AMENDATI

 2. un cetatean

  in spatele blocului SB5 D-VA NORD sunt cel putin 3 (trei masini, un seat, un vw, un opel ) avariate, abandonate dar se pare ca nimeni nu le ridica sa faca loc la alte masini, Langa punctul termic lipite stau doua garaje care nu au masini parcate, proprietarul le tine afara sa mai ocupe doua locuri de parcare. Politia locala se pare ca nu le obsearva, daca circula cu masina

  1. Anonim

   pt „un cetatean”
   si ce sa faca Politia locala? Sa-l amendeze ! NU ? Dar atunci sa-i amendeze pe toti care nu parcheaza regulamentar ! Caci politia local dau amenzi pe baza HCL Zalau si acolo scrie ca sunt amendati cei care nu pacheaza regulementar si nu cei care isi abandoneaza masinile !
   In HCL nu exista diferenta intre o masina abandonata si una parcata , neregulamentar. !

 3. Anonim

  Bine punctat 07:44, dar ai uitat sa mentionezi si trailerele lor care ocupa cate 2 locuri de parcare.
  Alo municipalitatea ?……

  1. Anonim

   Ciunt nu are nici un interes sa se lege la cap cu „samsarii” de masini !
   jumatate dintre ei sunt politisti de la IPJ Salaj !
   ati vazut vreo schimbare de cand ginerele lui Ciunt a ajuns „uns” pe functia de adj al politiei municipale Zalau? NIMIC !!
   toata organizarea in Zalau se face dupa capul si mintea unor prosti si handicapati !
   vedeti modul in care au stiut sa gestioneze ultimele lucrari mai ample din Zalau ! totul este hotic ! nicim bun ! doar cantitate , care se plateste foarte scump !

 4. dar nu o sa fie nimic cat Ciunt o sa fie primar ! nu are vointa !

  si astea sa fie ridicate si cand vine proprietarul dupa ele sa fie si AMENDAT !
  si amenzile sa creasca ! sunt in bataie de joc ce valori au ! nu se mai teme nimeni de amenzi
  este mai ieftin sa nu platesti parcare si sa iei o amenda, daca ai de gand sa ti masina o zi intreaga !!!

 5. Anonim

  daca ar fi taxate cu ora toate locurile de parcare amenajate pe domeniul public?
  daca ar fi impozitate dublu si triplu tot a doua si a treia masina?
  cum ar fi sa se ridice iar toate masinile parcate neregulamentar? cum este in orasele civilizate?
  daca ai masina, nu este OBLIGATORIU sa ai si loc de parcare asigurat de catre municipalitate !
  daca nu gasesti un loc de parcare , nu poti sa-ti lasi masina unde ai chef !
  SA FIE PORNITE RADARELE FIXE DIN ZALAU SI SA SE MAI MONTEZE INCA 10 DE LA GARA PANA IN BRADET SUS

 6. Anonim

  PARCARILE DE RESEDINTA SA FIE DOAR PE PERIOADA NOPTII SI SA INCEAPA TARIFAREA LOR DE LA 100-200 DE EURO PE AN

Leave a Comment