Autorităţile judeţului se pregătesc de iarnă

Florin Negoiţă

Prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, a participat miercuri la şedinţa pentru organizarea Zilei Naţională a României. În acest cadru, au fost stabilite responsabilităţile ce revin fiecărei instituţii în parte, astfel încât organizarea să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.
Tot miercuri, Ionel Ciunt a convocat Comandamentul Judeţean de Iarnă în vederea pregătirii sezonului rece 2014-2015. În acest sens, prefectul judeţului a emis deja Ordinul 178 în data de 18 noiembrie 2014 privind adoptarea planului de măsuri pentru situaţii de urgenţă aferent sezonului rece 2014-2015 şi Ordinul 179 din aceeaşi dată privind reactualizarea Comandamentului Judeţean de iarnă, care a fost completat cu administratorii firmei care va asigura activitatea de deszăpezire la nivelul drumurilor naţionale şi cu primarii comunelor care au semnat contracte de asociere cu Consiliul Judeţean. În acest moment, cele 6 baze şi 2 puncte de sprijin ale Secţiei de Drumuri Naţionale Sălaj sunt pregătite să intervină atât din punct de vedere al utilajelor, cât şi din punct de vedere al materialelor antiderapante necesare.
Referitor la drumurile judeţene, directorul tehnic din cadrul Consiliului Judeţean, Mircea Ghiurco, a precizat că 40 de primării au semnat contract de asociere cu autoritatea judeţeană, urmând ca acestea să raporteze până la data de 20 noiembrie a.c. denumirea şi datele de contact ale operatorului economic cu care a fost încheiat contractul. Prefectul judeţului a solicitat ca, începând de luni, 24 noiembrie, să se constituie un grup de lucru format din reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum”, Secţiei de Drumuri Naţionale şi ai Consiliului Judeţean, care va fi condus de către subprefectul judeţului, pentru a verifica în teren stadiul real al pregătirilor pentru a interveni în condiţii meteorologice nefavorabile specifice sezonului rece.

3 Thoughts to “Autorităţile judeţului se pregătesc de iarnă”

  1. Anonim

    Autoritatile actuale mai bine s-ar pregati de plecare.

  2. Anonim

    Drumul de la Zalau la TREZNEA sigur va fi dezapezit cu prioritate.Strasnic prefect.

  3. Anonim

    Presa salajeana e blocata de frica.

Leave a Comment