Autorităţile judeţene dau asigurări: anul şcolar începe cu cornul şi laptele pe bancă

Întrucât deschiderea ofertelor pentru furnizarea de produse lactate şi de panificaţie se fa efectua după începerea anului şcolar 2016-2017, autorităţile judeţene au făcut demersurile necesare pentru ca fiecare din cei peste 25.000 de elevi sălăjeni beneficiari să primească laptele şi cornul încă din prima zi.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj, instituţia „a realizat proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, în vederea atribuirii unor contracte cu durată de furnizare până la intrarea în vigoare a contractelor încheiate în urma derulării procedurilor de achiziţie publică”. Deschiderea ofertelor este programată pentru 12 septembrie, în cazul produselor lactate, şi de 19 septembrie, pentru cele de panificaţie.

În judeţul Sălaj,  cornul şi produsul lactat (Lapte UHT, lapte pasteurizat, iaurt simplu, lapte bătut, sana sau chefir) ar trebui să ajungă pe băncile a peste 25.000 de preşcolari din grădiniţele private şi de stat, cu program normal de patru ore, şi elevi din ciclul primar şi gimnazial.

În ceea ce priveşte merele, aşa cum s-a întâmplat şi în anii anteriori, fructele nu vor fi distribuite copiilor decât după începerea şcolii, deşi autorităţile au demarat deja procedurile de achiziţie publică. În 2015-2016, spre exemplu, Consiliul Judeţean a reuşit să finalizeze procedurile de licitaţie publică privind încheierea contractelor de furnizare a fructelor proaspete în şcoli abia cu patru luni înainte de încheierea anului şcolar.

Valoarea totală a contractelor este, potrivit CJ Sălaj, de 3,2 milioane de lei pentru lapte şi de 1,5 milioane de lei, pentru corn.

Leave a Comment