Şofer de microbuz, prins pentru a doua oară cu alcool “la bord”

Poliţiştii rutierişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au desfăşurat, în perioada 5-6 septembrie, acţiuni pentru verificarea legalității transportului public de persoane și pentru combaterea nerespectării normelor legale privind circulația pe drumurile publice.

Cu această ocazie, oamenii legii au constatat o infracțiune și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.120 lei, din care trei la privind transportul rutier, opt pentru nerespectarea regimului legal de viteză, șase pentru lipsa asigurării auto obligatorii sau a asigurări de bunuri și persoane și două pentru lipsa ITP.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii l-au prins în trafic, luni, 5 septembrie, în jurul orei 7.30, pe soferul unui microbuz care conducea mijlocul de transport pe direcţia Centru-Gară, având o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit reprezentanţilorIPJ Sălaj, bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău în vederea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Şoferul va fi cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o alcoolemie peste limita legală.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au declarat că bărbatul nu se află la prima abatere de acest fel. În luna februarie a acestui an, el ar fi fost concediat de la Transurbis SA Zalău, unde lucra ca şofer pe autobuz, după ce, la controlul de intrare în tură, a picat testul alcoolemiei.

Leave a Comment