Au pescuit și s-au ales cu amenzi

La sfârșitul săptămânii trecute, în contextul instituirii prohibiției generale a pescuitului, jandarmii sălăjeni au efectuat mai multe controale pentru verificarea respectării prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. Controalele s-au desfășurat pe cursul râului Barcău, fiind depistate cinci persoane care pescuiau în perioada de prohibiție. Totodată, a mai fost constat faptul că persoanele nu dețineau permis de pescuit și au reținut exemplare sub dimensiunile legale.

Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.500 lei. Astfel de controale vor fi efectuate și în perioada următoare. Reamintim că prohibiția generală a pescuitului a fost instituită începând cu data de 9 aprilie și va dura 60 de zile, până în 7 iunie inclusiv.

Conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei.

M. S.

One Thought to “Au pescuit și s-au ales cu amenzi”

  1. […] în perioada următoare. Reamintim că prohibiția generală… Articolul Au pescuit și s-au ales cu amenzi apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment