Asistaţii social din C3 se comportă şi trăiesc ca în Evul Mediu

Ca urmare a numeroaselor sesizări şi petiţii cu privire la încălcarea normelor de convieţuire socială, la blocul C3 din cartierul Dumbrava unde locuiesc zeci de asistaţi social, locatarii unui apartament urmează să fie evacuaţi în baza unei sentinţe judecătoreşti iar alţii vor fi notificaţi să respecte normele de conduită, prevăzute în contractul de închiriere.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Zalău, ai Direcţiei de Asistenţă Socială, Poliţiei Locale şi ai Poliţiei Municipale şi ai Poliţiei Municipiului Zalău au efectuat în cursul acestei săptămâni, verificări la „cunoscutul” imobil de locuinţe sociale C3, situat pe strada Dumbrava. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Zalău, controlul a fost realizat în urma numeroaselor sesizări şi petiţii a cetăţenilor din zona apropiată imobilului, ca urmare a faptului că „asistaţii sociali” nu respectă normele morale de convieţuire socială. Lipsa bunului simţ şi a normelor de convieţuire, a asistaţilor sociali din blocul C3, este o problemă veche, care durează de mai bine de doi ani, dovada clară fiind sesizările înregistrate la sediul Poliţiei Locale din municipiu. După cum a explicat primarul Radu Căpîlnaşiu, reprezentaţii primăriei se află într-o perioadă în care evaluează locuinţele sociale. „Suntem în perioada de evaluare a tot ce înseamnă locuinţe sociale, pentru că dorim reactualizarea datelor celor care beneficiază de ele şi a celor care au depus solicitări în acest sens. Ca atare, Consiliul Local a adoptat o hotărâre privind nominalizarea comisiei şi criteriile de repartizare a locuinţelor sociale. Pentru că avem şi sesizări, vom lua măsuri acolo unde beneficiarii de locuinţe şi de ajutor social nu înţeleg să respecte măcar normele de convieţuire”, a declarat Radu Căpîlnaşiu, primarul Municipiului Zalău.

Asistaţii social – evacuaţi cu sentinţă judecătorească

În urma controlului s-au dispus măsuri de evacuare a persoanelor dintr-un apartament, evacuare în baza unei sentinţe judecătoreşti dar şi notificarea unor chiriaşi cu privire la respectarea normelor de conduită, care sunt prevăzute în contractul de închiriere al locuinţelor. Pe rolul instanţelor judecătoreşti sunt în prezent două dosare în care Primăria Municipiului Zalău solicită constatarea încetării contractului, evacuarea foştilor chiriaşi şi recuperarea restanţelor de la aceştia. De asemenea, tot în urma controlului din această săptămână au fost identificate cinci persoane care locuiau ilegal, din Satu Mare, Constanţa şi Zalău, acestea fiind citate să se prezinte la Poliţia Municipiului Zalău în vederea luării măsurilor legale, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români. Reprezentanţii Primăriei Municipiului Zalău au pus în vedere celor cinci persoane să evacueze camera până la finalul lunii în curs, deoarece nu au contracte de închiriere pentru aceasta.

Alte articole

5 Thoughts to “Asistaţii social din C3 se comportă şi trăiesc ca în Evul Mediu”

 1. bla bla bla

  Se muta o familie si vin in locul lor trei familii,in loc sa se rareasca ei tot se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie!capalna n-a calcat pe aici de 8 ani de cand e primar,doar voturile acestor sarmanil-a interesat intotdeauna,macar de-ar ramine in chicago si acolo sunt tigani bugati!

 2. pentru bla bla

  Doar nu crezi ca astia se duc la vot. Esti naiv.

 3. bla bla bla

  si inca cum se duc,vai de capul meu sunt primii la vot ,nici nu se deschide bine biroul de votare caci ei sunt prezenti,hai ma lasi, poanta e veche prostul e nou!

 4. daniel

  Promisiuni peste promisiuni din partea primariei.Luatii domnule de acolo ca strica imaginea spitalului si a cartierului si ducetii undeva unde sa fie ei de capul lor,nu vedeti ca nu se pot domestici?Nu sunt familii nevoiase care au copii si nu au unde sta,tre sa bagati toti vagabonzi acolo?

 5. ANDRADA PARNO

  VA ROG NU BAGATI TIGANI CA SUNT DESTIU TIGANI ,IATI DAT AFARA PE ALTI CARE AU AVUT DATORII SI ADUCETI PE ALTI SA MAI FACA DATORI VA MULTUMESC

Leave a Comment