Fumigene pentru „botanişti”

Destul de interesantă strategia de comunicare a Guvernului Ponta, de distragere a atenţiei populaţiei de la problemele reale ale guvernării. După mai bine de un an de guvernare, premierul descoperă că, la stat, există nu ştiu ce „salarii nesimţite”. Welcome to the club, Ponta! Cu alte cuvinte, într-un târziu, iată că primul ministru a „aflat” ceea ce contesta nu cu mult timp în urmă, în perioada de dinaintea numirii sale în fruntea Executivului.
Evident, deşi nu are „patent” pe ea, tactica diversiunii este una dintre cele mai interesante. Condensezi cât mai multe informaţii de interes general într-o perioadă de timp relativ scurtă, astfel încât opinia publică şi implicit presa să se intoxice, mai sigur să nu se poată concentra la tot ceea ce le „serveşti”. Dacă nu te duce numărul de neuroni să atingi o astfel de performanţă, atunci arunci pe piaţă mereu mici evenimente care să te pună într-o lumină bună, care dau naştere la tot soiul de polemici, şi pe care lumea le va discuta la tot colţul de stradă. Vezi diversiunea cu privire la confiscarea maşinilor, Gigi Becali sau marile salarii deja ale sefilor companiilor de stat. În ce priveşte cel din urmă exemplu, este evident că Ponta avea cunoştinţă de contractele încheiate de aceşti manageri, ele fiind la vedere de când lumea. Culmea face ca premierul să le descopere doar în aceste zile.
Apoi, reţeta diversiunii mai include, evident, subiecte de presă „de bine”, cum ar fi creşterea ajutoarelor sociale, bani pentru asistanţi social, ca apoi televiziunile sau ziarele obediente să titreze cu litere mari: „Haiducul Ponta dă de mâncare românilor”. Şi, cireaşa de pe tort, pentru ca diversiunea să fie cât mai consistentă, subit apar tot felul de rapoarte care aduc în actualitate jafurile la care s-au dedat vechile guverne. Avem astfel toate ingredientele unei reţete prin care ssuntem fraieriţi. De foarte mulţi ani.
Românii sunt deja obişnuiţi cu strategia politrucului de a le distrage atenţia, în condiţiile în care, nu cu mulţi ani în urmă, când încă se mai afla în graţiile electoratului, Traian Băsescu ne servea acelaşi tip de reţetă. Trist este că, dincolo de toate aceste chiţibuşuri politicianiste, adevărul este unul singur: din momentul în care USL a preluat puterea, în România nu s-a întîmplat nimic esenţial. Deşi au fost mii de promisiuni în acest sens, nici în momentul de faţă nu au fost atacate sau rezolvate problemele extrem de importante care au îmbolnăvit societatea. Practic, şi la această oră, aproape toate contractele statului sunt date clienţilor politici, se politizează în draci instituţiile publice, nepotismul este în floare, furtul din banii contribuabililor este deja sport naţional, iar bugetele cotizanţilor din campaniile electorale cresc precum aluatul pus la dospit.
Cât despre eradicarea corupţiei, domnilor, într-adevăr, Guvernul USL poate bifa cea mai mare realizare a sa: în mandatul lui Ponta, concurentul premierului într-ale haiduciei, Gigi Becali, a fost încarcerat. În sfârşit, toţi românii pot respira uşuraţi! După ce le-a fost luată jucăria preferată, în contextul în care Adrian Năstase s-a reîntors bătut la funduleţ în sânul familiei social-democrate, românii se pot bucura din nou. Carcera „geme” sub greutatea celui mai mare corupt în viaţă, Gigi Becali. Ca să vezi! Altă fumigenă sub nasul fraierilor.

Alte articole

2 Thoughts to “Fumigene pentru „botanişti””

  1. Anonim

    m-am trudit sa accesez articolul. apoi m-am uitat cine e autorul. apoi am scris acest comentariu, probabil sters de moderator intre timp. noapte buna! nu va pierdeti vremea , ca mine!

  2. La fel de anonim ca antecititorul....

    Corect gandit gospodareste!
    Asa fac si eu la piata cand vreau sa cumpar branza sau lapte.
    Ma uit la negustor si daca vad ca e nespalat,are unghiile netaiate si-i pute muianu’,prefer sa nu cumpar!

Leave a Comment