APIA Salaj sprijina fermierii sa acceseze fonduri europene

APIA Salaj sprijina fermierii sa acceseze fonduri europene

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj a lansat, luni, campania Lucrezi pamantul, depui cererea de sprijin si accesezi fonduri europene! APIA te asteapta !, in cadrul careia fermierii sunt informati cu privire la fondurile destinate schemelor si masurilor de sprijin pe suprafata in anul 2011, precum si despre modalitatea de accesare a acestora.

Potrivit APIA Salaj, Agentia va depune toate eforturile necesare pentru a aduce la cunostinta celor interesati modul in care Uniunea Europeana si statul roman sprijina fermierii, schemele de sprijn disponibile in acest an, precum si conditiile care trebuie indeplinite pentru a beneficia de plata pe suprafata. Nu in ultimul rand, institutia amintita sustine informarea eficienta a fermierilor cu privire la facilitatea de identificare online a parcelei agricole – IPA Online, prin care beneficiarii, prin conexiune la internet, pot sa acceseze baza de date cu imagini a agentiei (LPIS).

Pe durata Campaniei, centrele APIA vor organiza sesiuni de informare cu fermierii, cu privire la termenele de depunere a cererilor de sprijn pentru Schema Unica de Plata pe Suprafata in anul 2011, la conditiile de eligibilitate impuse de legislatia europeana si nationala, precum si la pachetele financiare care pot fi accesate in cadrul masurilor de sprijin pe suprafata. Sesiunile de informare vor cuprinde si o sectiune privitoare la identificarea online a parcelei agricole.

Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafata in anul 2011 se va derula in perioada 1 martie – 16 mai 2011 fara penalizari, respectiv 17 mai – 10 iunie cu penalizari de 1 la suta pentru fiecare zi lucratoare.

Leave a Comment