Apel disperat: “Consiliul vârstnicilor împarte banii de la Guvern cu uşile închise. Suntem ai nimănui!”

Sindicatul Liber al Pensionarilor din judeţul Sălaj a trimis, zilele trecute, o solicitare către Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice Sălaj, mai exact preşedintelui acestui comitet – Marin Niţu. Prin solicitare, pensionarii sălăjeni afiliaţi la Sindicatul Liber, condus de Ilie Gorgan, cer Comitetului Consultativ să intervină de urgenţă la Guvern pentru soluţionarea mai multor probleme cu care pensionarii se confruntă. Mai exact, sindicatul vrea modificarea articolului 28 din Legea 16 din 2004  privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice (CNPV), prin punerea de acord a acestui articol de lege cu articolul 23 din legea 502-2004 privind Asociaţiile pensionarilor din România. Se mai solicită totodată ca Ministerul Muncii, care finanţează activitatea Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice să determine Comisia permanentă a CNPV să accepte primirea în Consiliu a Federaţiei Naţionale “Solidaritatea” a Pensionarilor din România (FNSPR), federeaţia este constituită legal, fiind înregistrată în Registrul Federaţiilor Naţionale la Tribunalul Bucureşti.

Banii de la Guvern ajung doar în buzunare “atent selecţionate”: discriminare, şantaj, mită

Concret, Federaţia Naţională „Solidaritatea” a adresat Guvernului României, în 11 iulie 2016, o scrisoare în care sunt expuse problemele şi nemulţumirile cu care pensionarii se confruntă la nivel naţional. Reprezentanţii Federaţiei spun că gravitatea problemelor cu care pensionarii rămaşi “pe dinafară”, s-au confruntat în ultimii trei ani, a devenit de nesuportat pentru cei peste 130.000 de vârstnici care se află în componenţa celor 25 de organizaţii judeţene. Reprezentanţii federaţiei spun că, deşi FNSPR este federaţie reprezentativă a pensionarilor la nivel naţional cu hotărâre definitivă, totuşi nu este acceptată în CNPV, care se dovedeşte un organism închis care nu permite accesul altor federaţii a ale pensionarilor decât cele care au existat la înfiinţarea CNPV. Reprezentanţii federaţiei spun că cele trei federaţii reprezentative ale pensionarilor proveniţi din asigurările sociale de stat aflate în CNPV  nu reprezintă mai mult de 1 milion de pensionari iar cele cinci organizaţii ale pensionarilor din structurile militarizate care se află în CNPV nu reprezintă mai mult de trei la sută din totalul pensionarilor români. Prin urmare, peste trei milioane de pensionari sunt ai nimănui. Reticenţa CNPV legată de neacceptarea altor federaţii s-ar afla, spun reprezentanţii FNSPR, în motivaţia ascunsă, nedeclarată, încât sumele importante (1.600.000 de lei primiţi în 2015) acordate de Guvern prin Ministerul Muncii de Ziua Pensionarilor, să fie împărţite exclusiv între federaţiile care fac parte din CNPV. Sindicaliştii de la “Solidaritatea”, lăsaţi pe dinafară, spun, în solicitarea lor: „Nu putem fi de acord ca prin acţiuni de şantaj, urmate de mituire prin acordarea acestor fonduri, să ne plece din federaţie trei organizaţii, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, fără a avea acceptul FNSPR. Dacă problema intrării FNSPR în CNPV nu va fi rezolvată, anul 2016 devine cel de-al treilea an în care organizaţiile de pensionari din federaţia noastră nu primesc fondurile alocate de Guvern cu ocazia Zilei Pensionarilor şi care au ca scop ajutorarea celor mai săraci pensionari”, spun sindicaliştii în scrisoarea lor.

 

 

 

Alte articole

2 Thoughts to “Apel disperat: “Consiliul vârstnicilor împarte banii de la Guvern cu uşile închise. Suntem ai nimănui!””

  1. Anonim

    Unul e mai „pensionar” decât altul? Acestor PORCI nu le este nici rusine aici teama de Ăl de sus? Nehaliți si nesatui! Guvernul este dator sa intre in clica asta si sa facă.putina ordine. S-au blindat cu o lege stramba si la adăpostul ei isi împart banii, ca hotii. Rusine!

  2. Anonim

    Nu se mai poate ! Gorgan la o asociatie – Ivascau , la C.A.R. urmeaza sa mai fie numit Halmajan si Marc si atunci tot P.C.R.-UL conduce si pensionarii.Dragi pensionari din salaj – nu realizati ca prin votul vostru pt. P.S.D. ati dus jud.Salaj pe locul 41 din 42 de judete atit ca dezvoltare c it si ca nivel de trai ? Chiar , noi salajenii nu meritam mai mult ?Cei DOI COMUNISTI GORGAN ,IVASCAU -trebui DATI JOS URGENT . Acesti ,pe linga faptul ca sunt COMUNISTI DIN TATA IN FIU mai sunt si MAGARI ,ei ca persoana .

Leave a Comment