ANPC: Încă o notificăre a României, în ceea ce priveşte alertele de măşti neconforme de pe piaţă

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă că încă o notificăre a României, în ceea ce priveşte alertele de măşti neconforme de pe piaţă, a fost validată de Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX, conform unui comunicat de presă.

În urma verificărilor realizate în piaţă, 10.000 de măşti din această categorie au fost oprite de la comercializare, la jumătatea lunii noiembrie.

Eduardt Cozminschi, Preşedintele ANPC: „Îi asigurăm încă o dată pe consumatori că sănătatea şi drepturile lor sunt protejate de instituţia noastră permanent. Direcţia de Control şi Supraveghere Piaţă a ANPC realizează acest lucru direct, în mod deosebit în condiţiile acestui an marcat profund de criza sanitară globală. Iar faptul că nu mai puţin de 18 alerte de măşti neconforme de pe Sistemul RAPEX al Uniunii Europene vin din partea României, până în acest moment, certifică acest lucru. Nu ne oprim niciun moment, prioritatea noastră fiind, ca întotdeauna, consumatorul şi dreptul său de a fi tratat corect de operatorii economici.” a declarat.

ANPC supraveghează permanent piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele necesare în acestă perioadă marcată de Covid-19, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârşit şi îi avertizează, pe acestă cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”, relatează sursa citată.

Leave a Comment

error: Conținut protejat!