Angajatorii care nu declară locurile de muncă vacante, sancţionaţi cu amenzi drastice

Amenzi de până în 10.000 de lei. Atât riscă angajatorii sălăjeni care nu declară locurile de muncă vacante la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj.
Reprezentanţii instituţiei precizate informează angajatorii, persoane fizice sau juridice, care angajează personal că potrivit legislaţiei în vigoare, Legea 76-2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, au obligaţia să comunice la agenţia în a cărei rază îşi au domiciliul toate locurile de muncă vacante. Comunicarea trebuie făcută în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora, iar ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate trebuie realizată în termen de o zi de la data ocupării acestora. Conform legislaţiei în vigoare, locurile de muncă vacante sunt locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu precum şi locurile de muncă nou create. Comunicarea de către angajatori a locurilor de muncă vacante, precum şi a ocupării acestora se va face pe suport de hârtie, pe formulare tip, care pot fi obţinute de la sediul AJOFM Sălaj sau de la agenţiile locale punctele de lucru din judeţ ori descărcate de pe site-ul agenţiei: www.salaj.anofm.ro iar transmiterea se poate face şi prin e-mail la adresa ajofm@sj.anofm.ro sau prin fax: 0372871075. De asemenea, potrivit art.41 alin(2) din Legea nr.76/2002, angajatorii care au încadrat în muncă persoane din rândul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj au obligaţia de a anunţa în termen de trei zile agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care persoana a fost înregistrată. Până în prezent angajatorii care nu au respectat prevederile legislaţiei în vigoare s-au ales doar cu avertismente însă reprezentanţii AJOFM Sălaj atenţionează că cei care nu respectă legislaţia în vigioare vor fi sancţionaţi cu amenzi contravenţionale.

2 Thoughts to “Angajatorii care nu declară locurile de muncă vacante, sancţionaţi cu amenzi drastice”

  1. dana

    Lucru La Domiciliu. Cautam urgent persoane interesate sa lucreze la domiciliu. Rugam seriozitate maxima ! Detalii numai la email daniela6711@gmail.com.

  2. Burlacu tasica

    Da sant de acord !!

Leave a Comment