Amenzi de mii de lei de Zilele Zalăului

Jandarmii sălăjeni au aplicat amenzi în valoare de aproape 14.000 de lei în doar patru zile. Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj, pe perioada celor patru zile de manifestări stradale din cadrul celei de-a XVI-a ediţii a „Zilelor Cetăţii”, au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, din care 18 avertismente scrise, 14 sancţiuni contravenţionale aplicate în baza Legii 12/1990 privind comerţul stradal, iar 17 au fost aplicate conform Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Valoarea totală a amenzilor este de 13.500 lei.

Efectivele de jandarmi au acţionat pentru asigurarea climatului optim de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional pe timpul desfăşurării manifestărilor. Tulburarea ordinii şi liniştii publice, efectuarea de acte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită, provocarea de scandaluri, săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor, apelarea la mila cetăţenilor, sunt faptele pentru care jandarmii au aplicat sancţiuni contravenţionale în acest sfârşit de săptămână, la manifestările desfăşurate în centrul oraşului.
De asemenea, nici de această dată nu au lipsit situaţiile de infracţionalitate. Potrivit sursei citate, lucrători ai IJJ Sălaj au întocmit actele de constatare pentru două infracţiuni: una pentru comercializare ilegală de bunuri, iar cealaltă pentru lovire şi distrugere. Persoanelor în cauză li s-au întocmit actele de constatare a infracţiunii flagrante de „lovire şi alte violenţe” şi „distrugere”. Actele de constatare urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău. Principala cauză a faptelor de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, potrivit reprezentanţilor IJJ Sălaj, au fost săvârşite pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

One Thought to “Amenzi de mii de lei de Zilele Zalăului”

  1. nik

    dar pe primar ,pentru aceste zile de mizerie nu-l amendati?

Leave a Comment