Alti zece salajeni intoxicati cu ciuperci

Alti zece salajeni intoxicati cu ciuperci

In plin sezon estival, salajenii au inclus in regimul alimentar si ciupercile, mai ales ca, pe marginea drumurilor din sate, gospodarii te imbie cu hribi si galbiori culesi din padure. Din pacate, nu toate ciupercile din flora spontana pot fi consumate fara a pune in pericol sanatatea umana si e de ajuns una otravitoare, ca familii intregi sa aiba nevoie de zile intregi de spitalizare. De altfel, intoxicatiile cu ciuperci sunt tot mai frecvente la Urgenta Spitalului Judetean, zilnic medicii ajungand sa trateze unul sau doua asemenea cazuri.

Zece salajeni, printre care doi copii de 5 si 10 ani, au ajuns, in ultimele trei zile, la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Salaj cu afectiuni cauzate de consumul de ciuperci.

Oamenii au fost adusi cu dureri abdominale, pe care medicii le-au identificat in urma analizelor ca fiind cauzate de ciupercile gatite si mancate in familie. Diagnosticele puse de specialisti au fost intoxicatie acuta cu ciuperci si gastroenterocolita post consum de ciuperci. ne-a declarat reprezentantul Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, Mariana Ortelecan.

Din cele zece cazuri, cinci au fost grave, iar medicii au hotarat ca este necesara internarea si administrarea tratamentului sub supraveghere medicala.

Alte articole

Leave a Comment