Alături de alţi doi patroni bucureşteni, Administratorul unei firme sălăjene este acuzat de evaziune fiscală

Trei administratori ai unor firme din Sălaj şi Bucureşti, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, sub acuzaţia de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală. Procurorii sălăjeni susţin că Boroş Tibor – Istvan, administrator al SC Bobe Construct SRL Verveghiu se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi în concurs real, iar Gheorghe Bulgariu şi Adrian Bulgariu, administratori ai unor societăţi comerciale din Bucureşti, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Boroş Tibor Istvan, în calitate de administrator al SC Bobe Construct SRL Verveghiu, în perioada aprilie 2012 – decembrie 2013 a înregistrat în contabilitatea societăţii comerciale pe care o administra un număr de 80 de facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul diminuării sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit şi taxă pe valoare adăugată, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 257.278 lei (din care TVA în cuantum de 154.375 lei şi impozit pe profit în cuantum de 102.903 lei). De asemenea, în perioada august 2013 – noiembrie 2014, a reţinut şi nu a vărsat cu intenţie în cel mult 30 de zile de la scadenţă, impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, cauzând prin aceasta prejudiciu statului în cuantum de 35.830 lei.
De cealaltă parte, Gheorghe Bulgariu, în calitate de administrator al SC Romserv Tools Activ SRL Bucureşti şi SC Rulcon Industries SRL Bucureşti, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale unice a emis în favoarea SC Bobe Construct SRL Verveghiu facturi fiscale ce nu au avut la bază operaţiuni economice reale, ajutându-l astfel pe Boros Tibor Istvan să săvârşească infracţiunea de evaziune fiscală ce a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 148.735 lei (impozit pe profit şi TVA aferent facturilor fiscale emise de către Bulgariu Gheorghe).
De asemenea, anchetatorii sălăjeni susţin că Adrian Bulgariu Adrian, în calitate de administrator de fapt al SC Titan Media Business SRL şi SC Divers Marketing SRL, în baza unei rezoluţii infracţionale unice a emis în favoarea SC Bobe Construct SRL Verveghiu facturi fiscale ce nu au avut la bază operaţiuni economice reale, ajutându-l astfel pe inculpatul Boros Tibor Istvan să săvârşească infracţiunea de evaziune fiscală ce a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 40.512 lei (impozit pe profit şi TVA aferent facturilor fiscale emise de către Bulgariu Adrian).
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Sălaj. „Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai precizat procurorii.

Alte articole

2 Thoughts to “Alături de alţi doi patroni bucureşteni, Administratorul unei firme sălăjene este acuzat de evaziune fiscală”

  1. […] Trei administratori ai unor firme din Sălaj şi Bucureşti, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, sub acuzaţia de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală. Procurorii sălăjeni susţin că Boroş Tibor – Istvan, administrator al SC Bobe Construct SRL Verveghiu se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi în concurs real, iar Gheorghe Bulgariu şi Adrian Bulgariu, administratori ai unor societăţi comerciale din Bucureşti, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Boroş Tibor Istvan, …mai multe stiri […]

  2. […] Trei administratori ai unor firme din Sălaj şi Bucureşti, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, sub acuzaţia de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală. Procurorii sălăjeni susţin că Boroş Tibor – Istvan, administrator al SC Bobe Construct SRL Verveghiu se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi în concurs real, iar Gheorghe Bulgariu şi Adrian Bulgariu, administratori ai unor societăţi comerciale din Bucureşti, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Boroş Tibor Istvan, Sursă știre […]

Leave a Comment