După soluţionarea contestaţiilor, A crescut numărul mediilor de zece la Evaluarea Naţională în Sălaj

 

 

Peste 170 de elevi din judeţul Sălaj s-au arătat nemulţumiţi de notele primite la Evaluarea Naţională 2015 şi au cerut recorectarea lucrărilor, însă doar 18 la sută dintre contestaţiile depuse au fost admise.
Potrivit informaţiilor primite de la Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba română – 110, la matematică – peste 50, iar la limba maternă – şapte. „Din cele 171 de contestaţii depuse au fost admise doar 31, respectiv: 19 la limba română, şapte la matematică şi cinci la limba maternă”, a declarat reprezentantul Inspectoratului.
Candidaţii au putut depune contestaţii, vineri, 26 iunie, în intervalul orar 16- 20. Soluţionarea acestora a avut loc în perioada de 27 – 29 iunie, rezultatele finale fiind afişate în cursul zilei de marţi, 30 iunie.

Şcoala „Simion Bărnuţiu” are patru absolvenţi de zece
Rezultatele finale, în urma soluţionării contestaţiilor, nu au modificat semnificativ procentul de promovabilitate al Evaluării Naţionale în Sălaj. În ceea ce priveşte numărul mediilor generale de zece, acesta a ajuns la 20, cu una în plus faţă de rezultatele înainte de contestaţii. Media de zece, în urma contestaţiilor, a fost obţinută de o absolventă a Şcolii Gimnaziale „Simion Bărnuţiu”, secţia maghiară. „Eleva de la secţia maghiară, olimpică de altfel, a depus contestaţie la limba maternă, probă la care primise nota 9,85. După soluţionarea contestaţiilor, lucrarea acesteia a fost notată cu zece, astfel, având în vedere că la celelalte probe, matematică şi română, obţinuse zece, numărul mediilor generale de zece, în judeţ, a ajuns la 20”, a explicat Marcel Lucaciu. Astfel, patru absolvenţi ai Şcolii „Simion Bărnuţiu” au obţinut, în acest an, media zece la Evaluarea Naţională.
Reamintim că, potrivit rezultatelor înainte de contestaţii, 19 elevi sălăjeni, toţi din municipiu, au reuşit, în acest an, performanţa de a obţine media zece. Este vorba de trei absolvenţi ai Şcolii Gimnaziale “Simion Bărnuţiu”, doi ai Şcolii Gimnaziale “Corneliu Coposu” şi câte şapte de la şcolile “Gheorghe Lazăr” şi “Mihai Eminescu”.
Rezultatele au fost afişate vineri, 26 iunie, după ora 12, în şcolile gimnaziale din judeţ. Potrivit centralizării întocmite de ISJ Sălaj, au promovat peste 80 la sută dintre elevii sălăjeni, la limba română circa 83,26 la sută au luat note peste cinci, la matematică, 71,13 la sută, iar la limba maternă, peste 90 la sută.
Comparativ cu anul trecut, promovabilitatea a crescut cu aproximativ zece procente.” Rezultatele sunt superioare comparativ cu Evaluarea Naţională 2014 şi cu Simularea Evaluării Naţionale din februarie 2015: procentul de promovabilitate în judeţul Sălaj este 80, 04 la sută (79, 3 la sută pe ţară), faţă de 68, 63 la sută (71, 12 la sută pe ţară) în 2014 şi faţă de Simularea Evaluării Naţionale (49, 15 la sută în Sălaj şi 50, 68 la sută la nivel naţional)”, au explicat reprezentanţii învăţământului sălăjean.

Alte articole

5 Thoughts to “După soluţionarea contestaţiilor, A crescut numărul mediilor de zece la Evaluarea Naţională în Sălaj”

 1. […] Peste 170 de elevi din judeţul Sălaj s-au arătat nemulţumiţi de notele primite la Evaluarea Naţională 2015 şi au cerut recorectarea lucrărilor, însă doar 18 la sută dintre contestaţiile depuse au fost admise. Potrivit informaţiilor primite de la Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba română – 110, la matematică – peste 50, iar la limba maternă – şapte. “Din cele 171 de contestaţii depuse au fost admise doar 31, respectiv: 19 la limba română, şapte la matematică şi cinci la limba maternă”, a declarat reprezentantul Inspectoratului. Candidaţii Sursă știre […]

 2. […] Peste 170 de elevi din judeţul Sălaj s-au arătat nemulţumiţi de notele primite la Evaluarea Naţională 2015 şi au cerut recorectarea lucrărilor, însă doar 18 la sută dintre contestaţiile depuse au fost admise. Potrivit informaţiilor primite de la Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba română – 110, la matematică – peste 50, iar la limba maternă – şapte. “Din cele 171 de contestaţii depuse au fost admise doar 31, respectiv: 19 la limba română, şapte la matematică şi cinci la limba maternă”, a declarat reprezentantul Inspectoratului. Candidaţii …mai multe stiri […]

 3. Adela Adelina

  ce sa va mai povestesc toti sunt genii nu cred ca se poate vin de la tara cu medii mari si ocupa locurile la oras unde la tara trec clasa cu branza si oa…. dimpacate asa sa procedat si la evaluarea nationala si se va proceda si la BAC traim in ROMANIA si asta ne ocupa tot timpul

 4. Emanuel

  Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: demanuel74@yahoo.co.uk

 5. Anonim

  Bine spus Adela. Si inca ceva, o parte din contestatii (a se citi note la prima corectare)ar trebui rezolvate de procurorii DNA. S-a mai spus elevi mediocri au luat note foarte mari.

Leave a Comment