Ajutoare sociale pentru sălăjenii loviți de soartă

Statul român oferă ajutoare sociale de urgență în valoare de 550.200 de lei pentru mai multe familii și persoane singure înainte de Sărbătorile Pascale. Astfel, miercuri, a fost aprobat bugetul de ajutorare de urgență în valoare de 550.200, bani care se vor îndrepta către 147 de familii și persoane singure, potrivit unor anchete sociale care demonstrează faptul că aceste persoane se află în situații de necesitate de urgență datorate unor incendii, inundații, alunecări de teren, probleme de sănătate sau alte tipuri de probleme care pot pune sub semnul întrebării existența acelor persoane în țara noastră.

104.400 lei pentru 22 familii și persoane singure din județele Alba, Bacău, Buzău, Dâmbovița, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și municipiul București, ale căror locuințe, anexe gospodărești și bunuri de folosință îndelungată au fost afectate de incendii; 24.000 lei pentru 5 familii și persoane singure din Argeș, Caraș-Severin, Neamț și Vâlcea, ale căror locuințe au fost afectate de ploi abundente și alunecări de teren; 421.800 lei pentru 120 familii și persoane singure din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București, care se confruntă cu situații deosebite ca urmare a unor probleme grave de sănătate ori din alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Aceste ajutoare de urgență vor fi suportate din bugetul Ministerului Muncii, pe baza anchetelor sociale și s-a anunțat că vor fi oferiți înaintea Sărbătorilor de Paște, a transmis Guvernul.

Potrivit lui  Mircea Pop, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sălaj (AJPIS), de la începutul acestui an, de aceste ajutoare au beneficiat două familii din Sălaj. Una dintre acestea este din Românași și a primit 3.500 de lei, sub formă de ajutoare sociale de urgență, într-un incendiu, i-a ars casa aproape în totalitate.

De aceeași sumă a beneficiat și cea de-a doua familie din localitatea Sâg, căreia o alunecare de teren i-a distrus casa.

Potrivit aceleiași surse, în urma achetelor sociale pe care le-a făcut AJPIS Sălaj, din județul nostru au mai plecat la Guvern, pentru aprobare, încă patru dosare în care se solicită astfel de ajutoare sociale de urgență.

One Thought to “Ajutoare sociale pentru sălăjenii loviți de soartă”

  1. Anonim

    Deabia asteptam sa ne vina banii de tigari.

Leave a Comment