‘’Ce face Europa pentru mine’’: iniţiative şi proiecte europene pentru sălăjeni, pe site-ul oficial al Parlamentului European

Cum ne influențează Europa viața de zi cu zi? Cum ne afectează locul de muncă, familia, asistența medicală, hobby-urile, călătoriile, securitatea, alegerile în calitate de consumatori, drepturile sociale? Cum este Europa prezentă în orașele și în regiunile noastre? Răspunsurile la toate aceste întrebări pot fi găsite de sălăjeni pe un website nou şi inovator: www.what-europe-does-for-me.eu

Website-ul, care care demonstrează impactul pozitiv al Uniunii Europene (UE) asupra fiecărui cetăţean, a fost lansat în cursul anului trecut de preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Indiferent de locul în care trăim și de modul în care ne câștigăm existenţa sau ne petrecem timpul, UE are un impact asupra vieții noastre de zi cu zi, în calitate de cetățeni europeni. În perspectiva alegerilor europene din luna mai a acestui an, site-ul prezintă o serie note scurte privind realizările și acțiunile Uniunii din punctul de vedere al cetățenilor. Aceste note, de câte o pagină, sunt puse la dispoziție pentru a le citi, a vă informa şi pentru a le distribui, făcând astfel cunoscute şi altor persoane informaţiile prezentate pe “Ce face Europa pentru mine’’. Desigur, website-ul conţine şi informaţii detaliate, note mai lungi, referitoare la politicile UE aflate în centrul actualității. Odată accesat, site-ul ne arată fiecare ţară europeană, printre acestea şi România, care cuprinde trei secţiuni: ‘’În regiunea mea’’, ‘’În viaţa mea’’ şi ‘’În prim-plan’’.

Investiţii cu bani europeni în Sălaj

Site-ul, în care pot fi găsite investiţiile realizate de UE în toate oraşele şi zone Europei, include, evident, toate regiunile din România şi implicit judeţul Sălaj. În judeţul nostru UE a sprijinit o serie de proiecte de infrastructură rutieră. ‘’După reabilitarea drumului Ciucea-Crasna-Vârșolț cu o finanțare UE de peste 62 milioane lei și 36 km din drumul județean 108A cu 49,2 milioane lei, alte patru proiecte similare au primit finanțare europeană, cu o valoare totală de peste 199 milioane lei. UE a finanțat și construcția șoselei de centură Jibou cu 17,8 milioane lei. Pentru îmbunătățirea condițiilor de viață în județ si asigurarea standardelor de mediu în conformitate cu legislația europeană, UE a susținut, cu 77,6 milioane lei, crearea unui sistem de management integrat al deșeurilor’’, informează portalul. De asemenea, în domeniul cultural și turistic UE a alocat, în Sălaj, aproximativ 25,4 milioane lei pentru restaurarea siturilor arheologice Porolissum și Buciumi, circuitul castrelor romane. De asemenea, o serie de monumente istorice din Zalău au fost reabilitate: clădirea Transilvania – 3,9 milioane, Centrul militar județean, Muzeul județean de istorie și Galeriile de artă “Ioan Sima” cu 17 milioane lei, iar amenajarea parcului central a beneficiat de peste 3 milioane lei. Tot în portalul precizat, pot fi accesa linkuri cu privire la: Fondurile europene, Parlamentul Eururopean, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, dar şi informaţii cu privire la: locuri de muncă, educaţie, drepturi ale cetăţenilor europeni, politici sociale, legislaţie etc.

3 Thoughts to “‘’Ce face Europa pentru mine’’: iniţiative şi proiecte europene pentru sălăjeni, pe site-ul oficial al Parlamentului European”

  1. Anonim

    Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, nu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, nu te corecteaza Ovidiu Ghiurco?

  2. Anonim

    Romania afara din UE.Am ajuns sclavii UE,toti ne fura,toti ne-njura…

Leave a Comment