Acţiuni ale poliţiei în prevenirea accidentelor rutiere

 

Inspectoratul de Poliţie Sălaj face cunoscută participanţilor la trafic, şoferi sau pietoni, intenţia de a organiza două activităţi menite să sporească siguranţa în trafic şi desfăşurarea acestuia în condiţii normale, lipsite de evenimente rutiere.

La inițiativa Organizației Naţiunilor Unite, în perioada 4-10 mai a.c., se vor organiza acțiuni în cadrul “Săptămânii mondiale a siguranței rutiere”, intitulate sugestiv “Motocicliştii există în trafic!”și “Nu trece dincolo!”, acţiuni menite să dezvolte eforturile de diminuare a riscului rutier, oferind oportunitatea dezbaterii unor probleme privind responsabilizarea copiilor și tinerilor, aceştia fiind o categorie vulnerabilă în rândul participanţilor la trafic. În acest context, în cadrul celor două campanii preventiv-educative cu tematică rutieră demarate la nivel național, se vor organiza acțiuni atât pentru combaterea indisciplinei conducătorilor de motociclete, cât şi a indisciplinei pietonale, pe raza întregului județ. Totodată, acest demers va fi completat prin organizarea unor activități de educație rutieră pentru prevenirea implicării copiilor și tinerilor în evenimente rutiere.

One Thought to “Acţiuni ale poliţiei în prevenirea accidentelor rutiere”

  1. politia romana este ceea mai tare din parcare

    statea parcata zilele trecute un echipaj de la politia romana langa fosta Casa de cultura „Soimu” de pe str. C. Coposu. Dar nu oriunde, ci chiar sub semnul de INTERZIS, si poate asa se explica faptul ca echipajul nu a observat nici celelalte masini parcate neregulamentar, in jurul lor :). Si partea faina este ca daca suni la Politia Romana, si „ai tupeul sa reclami” acele masin parcate nereguamentar, este luat tu in ancheta, cine esti si de ce reclami pe cineva. Ciudat este ca nu au observat nici autoutilitarele parcate la coltul blocului K3 si in fata sediului Loteriei Romane. Mai ales ca in zona respectiva sunt singurele iesiri din 2 cartiere de blocuri 🙁 una din tre ele fiind destul de dificila, ceea din fata blocului K3, fara vizibilitate si in panta de 30 grade.

Leave a Comment