Acest brand produce câțiva dintre cei mai buni adidași de alergare de pe piață

 

Contraponderea de pe Coasta de Vest a mărcilor de adidași de alergare din New England, brandul Skechers nu are rădăcinile tradiționale, vechi de 100 de ani, ale unora dintre concurenții săi de pe Coasta de Est.

 

Deși Skechers este încă o companie tânără (în comparație cu altele), iar influența sa pe piața adidașilor de alergare este și mai nouă, compania s-a transformat într-un concurent în cursa pentru dominația adidașilor de alergare.

 

Skechers s-a lansat în 1992 și a sărit cu capul înainte în era grunge cu, desigur, o cizmă mare și neagră. Linia sa populară de adidași Roadies, care erau un adidas simplu, de purtat în fiecare zi, a ajutat marca să câștige proeminență la mijlocul anilor ’90. Inovațiile companiei pentru alergători au venit mai recent; Skechers a creat linia GOrun de adidași de alergare în 2011, iar de atunci au apărut o serie de perechi remarcabile.

 

Skechers și-a făcut clar angajamentul față de adidașii de alergare de înaltă performanță cu linia ușoară GOrun. Compania nu mai făcea adidași atletici în care puteai să alergi – făcea adidași specifici pentru alergare, concepuți pentru kilometrii parcurși zilnic. În 2011, Meb Keflezighi, sportiv olimpic de patru ori, a semnat un contract profesionist cu Skechers, iar acesta a ajutat compania să își perfecționeze designul de cursă-plat, oferind feedback detaliat despre adidașii săi. Colaborarea dintre Keflezighi și Skechers a dus la linia de adidași de curse GOmeb, iar în 2014, Meb a câștigat maratonul de la Boston în timp ce purta GOmeb Speed 3.

 

Skechers a creat o mulțime de rumoare cu lansarea spumei Hyper Burst pe GOrun Razor 3 Hyper la sfârșitul anului 2018. În esență, Hyper Burst este spuma EVA care a fost expusă la dioxid de carbon supercritic (gaz CO2 care este încălzit sub presiune până când se transformă în lichid). Acest lucru creează buzunare de formă neregulată în spumă, ceea ce o face mai ușoară și mai voluminoasă decât EVA-ul normal, păstrându-și în același timp durabilitatea. Această durabilitate se extinde și la tălpile exterioare Skechers, care folosesc cauciuc Goodyear cu aderență ridicată.

 

Skechers a experimentat, de asemenea, tălpile rocker pe majoritatea modelelor sale cele mai recente. Prima iterație a acestui design se numește M-Strike și folosește o formă curbată a tălpii care promovează o aterizare la mijlocul piciorului și o tranziție rapidă la decolare. Skechers a rafinat acest design rocker în Hyper Arc, care folosește mai multe curbe de-a lungul tălpii pentru a te rostogoli lin în timpul pasului – indiferent dacă atingi pe mijlocul piciorului sau pe călcâi. Pentru și mai multă propulsie, Skechers s-a alăturat rândurilor de mărci care instalează plăci din fibră de carbon în adidașii săi pregătiți pentru curse, cum ar fi GOrun Speed Elite Hyper.

 

Skechers a dat o turnură unică fibrei de carbon prin utilizarea unui sistem „winglet”. Două bucăți de fibră de carbon în formă de banană sunt plasate în talpa intermediară pe ambele părți ale antepiciorului.

GOrun Ride 9

Ride prioritizează amortizarea și eficiența pentru alergătorii neutri, ceea ce îl face o opțiune bună pentru zilele de recuperare și alergările lungi. Cea mai recentă versiune vine cu și mai multă spumă Hyper Burst (adăugând aproximativ un milimetru la înălțimea de stivuire a adidasului) pentru o cursă și mai amortizată, dar asta îl face, de asemenea, puțin mai greu decât Ride 8.

 

Chiar și așa, spuma săltăreață și forma rocker a tălpii te împiedică să te simți împotmolit, iar talpa exterioară din cauciuc Goodyear oferă o durabilitate excelentă pentru antrenamentele cu mulți kilometri.

GOrun Speed Elite Hyper

Când Skechers a căutat să adauge o placă de carbon la cel mai rapid adidas al său, a făcut-o cu scopul de a crește rigiditatea fără a adăuga greutate. Pentru a face acest lucru, compania a proiectat un sistem „winglet” folosind un polimer din fibră de carbon care este cu 40% mai ușor decât o placă pe toată lungimea.

 

Aripile în formă de banană de la marginile antepiciorului permit piciorului să se flexeze lateral, apoi să direcționeze forțele în față pe măsură ce parcurgi pasul. Orice altceva pe acest adidas este redus la minimum, inclusiv partea superioară transparentă din mono-mesh și stratul subțire de spumă Hyper Burst de sub picior.

GOrun MaxRoad 5

Maxroad este optimizat pentru a acoperi rapid distanțe lungi. Conține o mulțime de spumă Hyper Burst (suficient pentru ca aceasta să câștige un loc în 2022 RW Shoe Awards), iar cea de-a cincea iterație vine, de asemenea, cu o „placă H” din fibră de carbon pentru o senzație mai rapidă sub picior și o anumită stabilitate suplimentară. Canelurile mari tăiate în talpă permit adidasului să se flexeze odată cu piciorul, iar talpa are o formă de rocker care promovează un pas lin.

 

Deși a câștigat un pic de greutate față de cea de-a patra versiune, Maxroad 5 este conceput pentru a fi ușor și rapid – cu suficientă amortizare pentru a vă menține picioarele confortabile pentru o alergare lungă de weekend.

3 Thoughts to “Acest brand produce câțiva dintre cei mai buni adidași de alergare de pe piață”

  1. […]   Contraponderea de pe Coasta de Vest a mărcilor de adidași de alergare din New England, brandul Skechers nu are rădăcinile tradiționale, vechi de 100 de ani, ale unora dintre concurenții săi de pe Coasta de Est.   Deși Skechers este încă o companie tânără (în comparație cu altele), iar influența sa pe piața adidașilor de alergare este și mai nouă, compania s-a transformat într-un concurent în cursa pentru dominația adidașilor de alergare.   Skechers s-a lansat în 1992 și a sărit cu capul înainte în era grunge cu, desigur,… Citeste mai mult […]

  2. […]   Contraponderea de pe Coasta de Vest a mărcilor de adidași de alergare din New England, brandul Skechers nu are rădăcinile tradiționale, vechi de 100 de ani, ale unora dintre concurenții săi de pe Coasta de Est.   Deși Skechers este încă o companie tânără (în comparație cu altele), iar influența sa pe piața adidașilor de alergare este și mai nouă, compania s-a transformat într-un concurent în cursa pentru dominația adidașilor de alergare.   Skechers s-a lansat în 1992 și a sărit cu capul înainte în era grunge cu,  » Mai multe detalii […]

Comments are closed.