A început recensământul. Sălăjenii primesc o zi liberă plătită dacă se autorecenzează

Azi a început prima etapă a recensământului, iar timp de două luni, populația poate completa singură, online, formularul oficial.

Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) presupune, în premieră pentru România, două aspecte distincte: autorecenzarea online și autorecenzarea online asistată (ARA) pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse şi/sau nu dispun de un terminal informatic. Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în 2 pași: persoana accesează platforma de autorecenzare și completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte și persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.  Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora „00:00” din ziua de 1 decembrie 2021. Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie-15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.)  Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

13 Thoughts to “A început recensământul. Sălăjenii primesc o zi liberă plătită dacă se autorecenzează”

 1. […] Azi a început prima etapă a recensământului, iar timp de două luni, populația poate completa singură , online, formularul oficial.   Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) presupune, în premieră pentru România, două aspecte distincte: autorecenzarea online și autorecenzarea online asistată (ARA) pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse şi/sau nu dispun de un terminal informatic. Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în 2 pași: persoana accesează PLATFORMA DE AUTORECENZARE și completează formularul…  » Mai multe detalii […]

 2. Anonim

  Dar pensionarii care se autorecenzează ce primesc ? Iar ați uitat de ei, ca de obicei.

  1. A

   Au pensionarii beneficii cat restul categoriilor de oameni la un loc 🙂

  2. Anonim

   Ei deja sunt liberi, ce mai vreți sa primească?
   Fără supărare, noi cei care muncim vă plătim de fapt pensia. 😉
   Cele bune!

   1. Anonim

    Si transportul cu autobuzul Transurbis idem.Pentru ca onor primaria,in loc sa ia cate 10 lei pe luna de la pensionari si elevi-ca nu se-mburda lumea- a preferat sa-i f.ta tot pe aia care-si fac abonament,ca sa mearga sa munceasca.Recte, sa dea primariei 80% din impozitul lor pe venit.Nu vom uita la alegeri.

   2. Sorin Bertea

    Cui plătești tu pensia?

   3. CSA

    Istet anonim ! Tu stii ca cei la care platiti voi pensia,la randul lor,au muncit si au platit pensia altora,fara mofturi.Pacat ca parintii tai te-au conceput,si,te-au educat in acest fel ! Ei,intr-adevar,nu merita nici o pensie,daca au asemenea odrasla nerusinata si nesimtita !

   4. I.C.

    @ 10:29. Tu nu plătești nimănui, ci doar ție! Pensionarii au plătit cît au lucrat C.A.S. lunar 25% din salariu.

    1. Anonim

     poate 2% (doi la suta)

 3. Marie

  TraiASCA ZIUA LIBERA, PENTRU FRECAT MENTA, SI TAIAT FRUNZE LA CAINI……
  Va mai mirati ca suntem codasi in toate, daca numai in zile libere traim?

 4. Anonim

  Marie dute si sari de pe bloc.

 5. Cetatean

  Cat ne-am inrait! Si mai suntem si in Postul Pastelui…Ce-ar fi daca s-ar termina razboiul romano-roman???

Leave a Comment