Sălajul nu se confruntă cu o criză de ulei. Speculanții, marea problemă

Cel puțin deocamdată nu există o criză a uleiului alimentar în magazinele importante din Sălaj, ne-au declarat reprezentanții mai multor centre comerciale din Zalău. Local, problemele sunt cauzate de posibili speculanți, cei care cumpără cantități mari pentru aprovizionarea unor magazine locale, sătești.

Nu, Sălajul nu are deocamdată probleme reale în aprovizionarea cu ulei, dar are în schimb probleme cu prețul de vânzare. Prețul unui litru de ulei a depășit 10 lei, în multe cazuri. Acolo unde există promoții, produsul este cumpărat rapid, iar unii vânează aceste promoții pentru a cumpăra cantități mari. „Am văzut că sunt persoane care vin și cumpără cutii întregi cu ulei. Bănuiala mea este că sunt deținători de magazine sătești sau magazine locale, aceștia încercând să facă stocuri pentru a revinde produsul la un preț mai mare. Unii încearcă să profite de pe urma incertitudinii. Noi am luat în calcul limitarea cantității de ulei ce poate fi cumpărată, pentru a elimina o eventuală speculă”, ne-a declarat reprezentantul unui magazin alimentar important din municipiul Zalău.

One Thought to “Sălajul nu se confruntă cu o criză de ulei. Speculanții, marea problemă”

  1. Anonim

    Speculantii bata-i vina.Si pe vremea lui Nicolae tot pe ei se dadea vina.Cat priveste aia care cumpara si revand, asta se intampla si inainte de criza.Atunci nu erau speculanti ci „privatizati”.De cand lumea,Kaufland vinde en gros.Asta desi scrie acolo,de la infiintarea magazinului,ca marfa se vinde pentru consum personal.Asa,sa fie…

Leave a Comment