“Doar monarhia salveaza Romania!?”

“Doar monarhia salveaza Romania!?”

„Doar monarhia salveaza Romania!” – sub acest slogan, cam prafuit, dar inca functional, a avut loc sambata, la Zalau, o intalnire organizata de Alianta Nationala pentru Regatul Romaniei (formata din Asociatia pentru Informare despre Regatul Romaniei – INFORR – Bucuresti; Miscarea pentru Monarhie Constitutionala – Cluj; Asociatia Suprema Recunostinta – Deva; Miscarea pentru Regatul Romaniei – Iasi; Asociatia Deportatilor si Victimelor Oprimarii Comuniste – Oradea; Alianta pentru Monarhie – Sibiu; Asociatia Proprietarilor de Paduri, Pasuni si Terenuri Agricole din Ardeal – Zalau, Alianta Civica – filiala Bucuresti si alte ONG-uri) alianta reprezentata de Valentin Popescu, membru in colegiul director, si Liviu Sabau, presedintele asociatiei amintite din municipiu. Alianta – cam de doi ani, dupa spusele d-lui Popescu – organizeaza asemenea intalniri, in toate judetele, pentru constientizarea adeptilor monarhiei de a intensifica informarea populatiei cu privire la istoria regalitatii in Romania.

Pe de alta parte, alianta nu isi propune sa se transforme intr-un partid politic, ci sa respecte activitatea proprie a organizatiilor membre, concomitent cu pregatirea romanilor pentru reintoarcerea la monarhia constitutionala. Una dintre ideile prezentate: necesitatea unui referendum la care romanii sa fie intrebati (si) daca doresc sa se reintoarca la monarhia constitutionala, pas urmat (va dati seama, vorbim dintr-o perspectiva strict teoretica) de modificarea Constitutiei, in principal cu prevederile actului fundamental din 1923. Dintr-un pliant (ca „baza de discutie”) prezentat la intalnire: „Monarhia nu va rezolva singura toate problemele, dar ne va ajuta pe noi sa le rezolvam odata pentru intotdeauna. Regele nu va munci pentru noi, dar va restaura respectul pentru munca noastra. Monarhia ne va salva de EI, de cei care paraziteaza tara!” Cine sunt acestia? Conform sursei mentionate: „politicienii demagogi si corupti, ofiterii acoperiti din politica si din presa, securistii deveniti «oameni de afaceri de succes»”. De ce partid va aduc aminte aceste vorbe?…

De culoare. Poate nu stiati

PNTCD – aripa Ciorbea s-a declarat „pro-monarhist (a)”. Celelalte grupari taraniste vor prinde probabil aripi republicane. Parlamentul, ramane de vazut.

Razvan Theodorescu, academician, a declarat recent pentru „Adevarul”: „Monarhia, cu print strain, este o posibila solutie”. Academicianul a admis ca este o declaratie scandaloasa. Pana acum nu am prea vazut scandalul (in mass-media, cel putin).

Crin Antonescu, la onomastica Regelui Mihai: „N-am facut niciodata un secret din optiunea mea monarhista. Monarhia poate fi un proiect” (http://casa-regala.blogspot.com/2010/11/crin-antonescu-la-onomastica-n regelui.html).

Sa fie oare „intamplatoare” adversitatea presedintelui Basescu fata de Regele Mihai?

Alte articole

Leave a Comment