8 moduri în care un card de cumpărături îți va fi de folos

Sursa foto Pexels:

https://www.pexels.com/photo/happy-woman-shopping-online-at-home-3769747/

 

Un card de cumpărături este o limită de credit pusă la dispoziția ta de bancă, cu ajutorul căreia poți face cumpărături, pentru care ai o perioadă de grație în care nu se percepe dobândă* la tranzacțiile efectuate la comercianții parteneri. Un card de cumpărături însă îți poate fi de folos în mult mai multe moduri. 

 

Cardul de cumpărături are calități care îți sunt de folos, ori de câte ori vrei să achiziționezi ceva nou: multifuncționalitate, plată rapidă rate fără dobândă*, tehnologie, acces facil la bani și cont de bonus. Un astfel de produs bancar este un card cu o limită de credit, banii putând fi utilizați la tranzacții comerciale, cât și la retragerea de numerar de la ATM.  

1. Plată fără dobândă

Un card de cumpărături îți este de folos atunci când vrei să cumperi câte ceva prin casă, să faci o renovare sau ai nevoie de electronice și electrocasnice pentru noua ta casa. 

Cu un card de cumpărături pe care îl poți folosi în Flanco găsești sau ești îndrumat să faci alegeri potrivite în materie de tehnologie. Cumperi orice produs în rate egale, fără dobândă, ai o perioadă de grație pentru banii utilizați, iar dacă restitui valoarea în termen, nu plătești nimic în plus. 

2. Controlul cheltuielilor

Cu siguranță ai multe de făcut și de cumpărat pentru tine și casă. De fiecare dată când alegi să achiziționezi ceva de care ai nevoie sau să plătești o urgență, dacă utilizezi un card de cumpărături nu trebuie să scoți din buzunar toată suma, într-o singură tranșă. Plata lunară prezintă avantajul că poți deține un control mai bun al cheltuielilor bugetate. 

3. Rapiditate

Cu un card de cumpărături faci plăți rapide, online sau în magazinele fizice, oriunde și oricând. Alege comercianții parteneri ai băncii care ți-a acordat cardul și nu vei avea niciun fel de probleme. 

4. Tehnologie și inovare

Aplicațiile pe care ți le poți instala îți sunt de folos pentru că îți arată de fiecare dată suma de bani pe care o ai disponibilă pe cardul de cumpărături, primești notificări atunci când faci o plată pentru a o aproba și își amintește de fiecare dată cât și până când trebuie să plătești ratele, astfel încât să achiți la timp și să nu dai banii pe dobânzi și penalități. 

În plus, tehnologia Contactless îți permite să faci tranzacții sigure și rapide. 

5. Oferte și bonusuri

Un card de cumpărături îți poate fi de folos atunci când faci cumpărături în magazinele agreate pentru că poți primi oferte avantajoase pentru tine. Verifică atent lista de beneficii pentru acest card, astfel încât să te bucuri de toate beneficiile care vin la pachet cu acest produs. Ai bonus la orice tranzacție realizată în România sau străinătate, comercială sau retragere numerar de la ATM, suma fiind regăsită în contul de bonus. 

Folosit corect, cu responsabilitate, cardul de cumpărături te ajută să ai cele mai bune oferte și să faci alegeri smart. 

6. Utilizarea bonusului

Bonusul acumulat ca urmare a efectuării unor tranzacții cu cardul de cumpărături este separat de linia de credit și îți poate fi de folos pentru o nouă tranzacție la magazinele partenere. Nu în ultimul rând, primești bonus la tranzacțiile din contul de bonus, astfel încât vei putea avea sume în plus la orice utilizare a cardului de cumpărături. 

7. Fără comisioane

Atât emiterea unui card de cumpărături, cât și plata online și la comercianți se face fără a plăti comisioane. Pe lângă accesul la limita de credit, te poți bucura și de fondurile proprii, disponibile în contul de card. 

Nu uita și posibilitatea de a solicita până la 5 carduri suplimentare. 

8. Cash la urgență

Atunci când ai nevoie de bani urgent, poți retrage de la ATM, de pe cardul de cumpărături, suma de care ai nevoie. Verifică valorile de plată pentru această operațiune și perioada de rambursare, pentru a nu plăti în plus. 

 

Cardurile de cumpărături sunt instrumente utile, multifuncționale și perfecte pentru a achiziționa cele necesare. Depunerea banilor cheltuiți în cont, la timp și plata sumei totale, îți aduc bonusuri pe care să le utilizezi la tranzacțiile ulterioare. Cu responsabilitate și o atentă urmărire a cheltuielilor poți obține beneficii maxime din utilizarea unui card de cumpărături. 

 

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.