8 avantaje importante ale găzduirii dedicate

Atunci când vă doriți totul în materie de gazduire web, de ce nu ați opta pentru găzduire dedicată? În era digitală, toata lumea dorește să fie online iar un site web  performant este o necesitate. Atunci cand vă construiți un website  este important să țineți cont de mai multe lucruri iar unul dintre acestea este găzduirea web. Pentru a vă duce website-ul la următorul nivel, puteți să faceți upgrade la un server dedicat. Dacă resursele dvs. sunt limitate (cu un pachet de gazduire partajată), dezvoltarea companiei dvs. poate fi obstrucționată însă un server dedicat ar putea fi răspunsul la toate acestea. Iată în continuare care sunt cele mai importante avantaje ale găzduirii dedicate.

Ce este găzduirea dedicată?

Gazduirea dedicată (sau serverul dedicat) este un tip de găzduire web care vă permite să dețineți intregul spațiu de pe server pentru site-urile dvs. web. Nu împărțiți cu nici un alt utilizator spatiul serverului și resursele acestuia. Serverele dedicate sunt de obicei recomandate pentru site-urile web cu trafic intens.

Cine ar trebui să utilizeze servere dedicate?

Marile website-uri de comerț electronic ar trebui cu siguranță să utilizeze servere dedicate  deoarece nu iși pot permite probleme legate de timpul de nefuncționare. Magazinele online pot atrage trafic intens în perioadele de reduceri sau oferte și ar trebui să vă asigurați ca acestea pot să facă față traficului. Un server dedicat va asigura că afacerea dvs. online poate gestiona trafic semnificativ in orele de vârf, permițându-vă să asigurați continuitatea afacerii.

Daca dețineți un site web cu trafic intens constant, ar trebui să utilizați găzduire pe un server dedicat. Găzduirea partajata sau un VPS pot să nu fie suficiente pentru a gestiona corect traficul intens  astfel incât cea mai bună soluție o reprezintă un server dedicat.

 

8 avantaje principale ale găzduirii dedicate

1. Hardware dedicat

Cel mai evident avantaj al găzduirii serverului dedicat este că aveți propriul hardware dedicat. A avea un server dedicat este avantajos în două moduri:

  • Nu va trebui să imparțiți resursele serverului cu alte site-uri web
  • Aveți acces root la serverul dvs. și il puteți personaliza în funcție de cerințele site-ului.

2. Fără costuri de întreținere sau de achiziție

Nu există cheltuieli pentru achiziționarea sau întreținerea echipamentelor hardware. Un serviciu de gazduire dedicată acoperă costurile de construire și mentenanță a echipamentelor de server, sporind rentabilitatea investiției pentru o afacere.

Avantajul  prețului mic de intreținere sau achiziție are însă un cost care se reflectă în prețul abonamentului lunar. Un server dedicat poate fi cea mai bună opțiune pentru site-urile cu mult trafic sau care necesită multă flexibilitate și securitate dar în același timp este și o soluție de găzduire web costisitoare.

3. Oferă un nivel inalt de securitate

Riscurile in privința securității pe un server dedicat sunt mult reduse deoarece nu aveți vecini de server. Puteți instala software de securitate în conformitate cu cerințele dvs. și îl puteți configura în funcție de nevoile website-ului dvs.

4. Grad mare de fiabilitate

În cazul găzduirii partajate   performanța site-ului este afectată de alte site-uri de pe server. Daca un site vecin atrage mult trafic, poate afecta și performanța site-ului dvs. Website-ul dvs. se va încărca lent iar un website lent va face vizitatorii sa plece de pe website, afectand și partea de SEO.

Deoarece nu veți partaja resursele serverului cu niciun alt site web, aceasta problema nu va exista în cazul gazduirii dedicate. În plus, găzduirea dedicată oferă cel mai inalt nivel de fiabilitate, performanță si securitate a site-ului web.

4. Control complet al serverului

Cu găzduirea dedicată aveți control total asupra serverului deoarece plătiți pentru întregul server. Aveți o flexibilitate nelimitată pentru a instala orice software, instrument sau aplicație doriti. Puteți personaliza serverul pentru a se potrivi exact cerințelor dvs. și puteți adaugă orice funcționalitate doriți.

5. Personalizare rapidă

Serverele dedicate permit personalizarea pentru a satisface nevoile dvs. specifice, combinând cantitățile potrivite de putere de procesare și stocare. Serverele pot fi modificate in diverse moduri, asigurându-vă că obțineți exact hardware-ul care se potriveste cerintelor dvs.

Un server dedicat oferă scalabilitatea pe care o doresc multi clienți de la un serviciu de găzduire pe termen lung, deoarece este foarte probabil că cerințele lor de calcul să se schimbe in timp.

7. Adresa IP dedicată

Fiecare server are propria sa adresă IP. Cand utilizati gazduire partajată, adresa dvs. IP este partajată cu mai multe alte site-uri web de pe server. Reputația website-ului dvs. poate avea de suferit dacă aveți vecini de server care trimit spam iar IP-ul dvs. ar putea fi blacklistat.

8. Suport 24×7

Cand optați pentru gazduire dedicată, hardware-ul dvs. va beneficia de asistența furnizorului de servicii de gazduire 24×7. Unii furnizori de găzduire dedicată, cum este și HostX, oferă la cerere pentru clientii cu cerințe speciale abonamente de asistență tehnică cu timpi de răspuns / intervenție garantat.

 

Concluzii

Acum, ca am trecut in revista cele mai importante avantaje ale găzduirii dedicate, să subliniem cele mai importante concluzii:

  • Găzduirea dedicată este un tip de gazduire web în care nu partajați serverul sau alte resurse cu alți utilizatori.
  • Numeroasele avantaje ale găzduirii dedicate includ hardware dedicat, performanță îmbunătățită, securitate sporită, fiabilitate, etc.
  • Luați in considerare următoarele aspecte atunci când alegeți un server dedicat: tipul de hardware de care aveți nevoie, cel mai bun preț disponibil, locația serverului și dacă acesta include sau nu protecție DDoS.

Nu orice website are nevoie de găzduire pe un server dedicat însă dacă website-ul dvs. se incadrează în categoria comerțului electronic, cu trafic ridicat, sau găzduiți website-uri printr-un cont de reseller, cu siguranță ar trebui să optați pentru gazduire dedicată. Atunci când investiți mulți bani in dezvoltarea site-ului de ce să nu depuneți putin mai mult efort pentru buna funcționare și performanța site-ului, achiziționând un server dedicat?

Găzduirea dedicată este cea mai bună alegere pentru companiile mari sau pentru cele cu trafic intens. Daca nu aveți o limitare în privința bugetului, alegeți găzduirea dedicată pentru o mai mare fiabilitate și securitate a website-ului.

Serverele dedicate permit site-ului dvs. să facă față concurenților și să rămâneți pe o poziție fruntașă in lumea extrem de competitivă de astăzi.

 

 

2 Thoughts to “8 avantaje importante ale găzduirii dedicate”

  1. […] Atunci când vă doriți totul în materie de gazduire web, de ce nu ați opta pentru găzduire dedicată? În era digitală, toata lumea dorește să fie online iar un site web  performant este o necesitate. Atunci cand vă construiți un website  este important să țineți cont de mai multe lucruri iar unul dintre acestea este găzduirea web. Pentru a vă duce website-ul la următorul nivel, puteți să faceți upgrade la un server dedicat. Dacă resursele dvs. sunt limitate (cu un pachet de gazduire partajată), dezvoltarea companiei dvs. poate fi obstrucționată… Citeste mai mult […]

Comments are closed.