6 activităţi pe care orice femeie ar trebui să le facă în luna lui Mărţişor

Începutul primăverii aduce un suflu nou şi odată cu el parcă şi dispoziţia se schimbă. Iată ce ar trebui să faci în martie dacă vrei să ai o primăvară de poveste şi aşa să o ţii tot anul!

  1. Pregăteşte-ţi un ritual de înfrumuseţare

Da, aşa este, fiecare femeie ar trebui să aibă propriul ritual de înfrumuseţare pe care să îl practice cu sfinţenie în fiecare zi, săptămână şi lună. Dar ce variante ai când ritmul de viaţă nu îţi permite neapărat să faci asta?

Măcar la începutul primăverii motivează-te să dai mai multă atenţie pielii tale care a avut serios de suferit din cauza frigului. Poate că ai remarcat deja, dar pe timpul iernii pielea devine mai sensibilă şi are mai multă nevoie de hidratare. Începe cu faţa, dar nu neglija pielea corpului care necesită şi ea de mai multă îngrijire ca să poată rezista cu bine trecerii dintre anotimpuri.

Primul pas: tenul tău are nevoie de un peeling în profunzime care să îţi îndepărteze celulele moarte. Apoi poţi aplica o mască pentru faţă  pe bază de nămol menită să hidrateze pielea şi să îi redea strălucirea pierdută. Poţi apela cu încredere la serurile speciale şi la tratamentele cu vitamina C, alese în funcţie de tipul tău de ten, care să contribuie şi ele la rejuvenarea pielii. Şi nu uita de crema cu factor de protecţie! Deşi par blânde, razele soarelui îţi pot afecta tenul încă sensibil.

Nici părul nu ar trebui neglijat! Şi el a avut de suferit în timpul iernii, iar trecerea de la un sezon la altul poate genera  o cădere semnificativă. Prepară-ţi o mască hidratantă în funcţie de tipul tău de păr, ai grijă să îl perii de două ori pe zi, şi de ce nu? Fă-ţi o programare la un salon de coafură. Poate ţi-ar prinde bine o tunsoare nouă! O schimbare de look este întotdeauna binevenită!

  1. Reîncepe să faci mişcare

Lasă scuzele deoparte şi apucă-te din nou să faci mişcare, mai ales dacă în timpul iernii ai acumulat câteva kilograme în plus. Nu este chiar atât de tragic, ai timp până la vară să reuşeşti să le dai jos. Însă pentru asta, vei avea nevoie de un pic de voinţă şi de imboldul de a începe.

Poţi ieşi să alergi în aer liber dacă îţi face plăcere, îţi poţi reinnoi abonamentul la o sală de fitness, poţi experiementa diverse tipuri de aerobic sau poţi merge să înoţi de două ori pe săptămână. Sau, dacă nici aşa nu te-am convins, ai întotdeauna varianta de a face exerciţii fizice în confortul propriei case atunci când ai timp şi chef. Important este să îţi păstrezi constanţa dacă vrei să ai şi rezultate. Şi vei vedea că nu doar kilogramele se vor topi ca prin farmec, ci şi tonusul tău se va îmbunătăţi semnificativ mai ales dacă a avut de suferit în timpul iernii.   

  1. Începe o cură de detoxifiere

Este momentul potrivit să faci o schimbare şi în alimentaţie, dacă vrei să îţi cureţi organismul de toxinele acumulate în timpul iernii. Dacă la început de primăvară te simţi obosită, apatică, lipsită de energie, atunci cu siguranţă ţi-ar prinde bine un detox.

Cura de detoxifiere bazată pe fibre şi are drept efect îmbunătăţirea digestiei, curăţarea ficatului şi stimularea bilei. Bea multe sucuri naturale, consumă fructe şi legume şi nu uita să te hidratezi. Consumă apă cu lămâie, bea ceaiuri şi renunţă la alimentele bogate în grăsimi, îndelung procesate, pline de aditivi şi conservanţi. Ar trebui să tai şi cafeaua de pe listă (sau măcar să reduci semnificativ cantitatea dacă nu poţi renunţa chiar de tot), alcoolul, sucurile carbogazoase şi făinoasele şi să încerci să îţi îmbogăţeşti dieta cu cât mai multe fructe şi legume proaspete, carne slabă, ouă şi peşte. Şi văzând rezultatele celor câteva zile de detoxifiere, de ce nu ai încerca să păstrezi obiceiurile sănătoase? Cu siguranţă, corpul tău îţi va mulţumi!

  1. Schimbă-ţi garderoba

Faptul că vremea deja este mai caldă şi mai prietenoasă ar trebui să te îndemne să faci curăţenie în dulapul de haine. Da, curăţenia de primăvară nu îţi spune nimic? Renunţă până la iarna viitoare la hainele groase şi  pregăteşte-ţi haine adecvate anotimpului. Te vei simţi mai uşoară scăpând de cojoacele babei Dochia! Aşa vei constata că ai o grămadă de îmbrăcăminte pe care nu o mai porţi şi pe care o poţi dona unui scop caritabil. Pe lângă fapta bună, vei constata că ţi-ai făcut mai mult loc în dulap. De ce nu te-ai duce la o tură de shopping?

  1. Bucură-te mai mult de soare

Nu-i aşa că ţi-a lipsit? Fă mai multe plimbări în aer liber, ieşi la picnic cu familia. Beneficiile soarelui sunt dovedite! Pe lângă faptul că îmbunătăţeşte considerabil starea de spirit fiind un antidepresiv natural, este responsabil pentru producerea vitaminei D al cărui rol este foarte important în metabolismul calciului determinând astfel creşterea rezistenţei oaselor. Este de ajuns o plimbare zilnică de un sfert de oră pentru a-ţi asigura necesarul vitaminei D. Şi ce poate fi mai plăcut decât să îţi începi ziua cu o baie de soare? Buna dispoziţie va fi garantată!

  1. Răsfaţă-te

Rezervă-ţi mai mult timp pentru tine şi pentru ceea ce îţi place. Citeşte o carte, întâlneşte-te cu prietenele la o cafea şi începe să faci ceea ce ţi-ai dorit, însă din lipsă de timp şi preocupare, ai amânat mereu momentul. Ai vrut dintotdeauna să iei lecţii de pian, de tango sau de spaniolă? Acum e cazul să o faci! Primvărara este anotimpul potrivit începuturilor.

Dincolo de toate aceste lucruri, un ultim sfat: bucură-te mai mult de tot ce te înconjoară! Viaţa este alcătuită din micile bucurii simple care îi demonstrează din plin frumuseţea.  

Surse foto:

https://www.bolde.com/10-things-every-strong-badass-woman-knows/

https://stylecaster.com/beauty/spring-workout-clothes/

https://bestinau.com.au/best-things-to-do-in-spring/

 

Leave a Comment