5 tipuri de aspiratoare si cele mai interesante functii ale lor

Nu sunt foarte multi oameni care pot sa declare cu incredere ca le place sa dea cu aspiratorul. Cei care spun asta, de regula, au trecut de faza aspiratorului clasic si au incercat gadgeturi moderne, care indeparteaza praful intr-un mod inteligent.

Piata produselor de curatenie este din ce in ce mai bine dezvoltata si mai interesanta iar aspiratoarele sunt nucleul in jurul caruia migreaza totul.

Daca dupa dulap se ascunde inca un aspirator clasic, cu deplasare pe orizontala, tub cu furtun flexibil si un saculet in care se strange praful, este timpul pentru altceva. Ce altceva? Unul dintre urmatoarele aspiratoare:

  1. Aspiratoarele verticale. Sunt aspiratoare performante care sunt apreciate pentru confortul pe care il ofera in timpul utilizarii. Avantajele lor sunt definite de o constructie ergonomica, de faptul ca pot fi folosite fara probleme din picioare si sunt cel putin la fel de puternice ca aspiratoarele conventionale.
  2. Aspiratoarele stick. Sunt modele mai rare, insa foarte interesante. Acestea seamana cu cele verticale, avand aproximativ aceeasi conformatie, insa sunt mult mai usoare. Partea interesanta la o parte dintre aceste aspiratoare este faptul ca pot fi folosite si pe post de aspirator manual, avand o unitate detasabila.
  3. Aspiratoare industriale. Dupa nume este clar ca nu sunt destinate utilizarii casnice. Sunt foarte voluminoase si au o capacitate de absorbtie mare, insa nu sunt pretabile pentru spatiile mici, de pana in 200 de metri patrati. Cei care au firme insa, pot sa se orienteze spre o astfel de solutie.
  4. Aspiratoare manuale. Mici, compacte si utile in situatiile in care este nevoie de indepartarea murdariei din spatii inguste, aspiratoarele de mana permit folosirea cu o singura mana si sunt destinate bucatariei, canapelelor si masinii. Cel mai adesea sunt cumparate pentru detailingul masinii, insa pot fi foarte utile si in casa.
  5. Aspiratoarele robot. In ultimii ani, foarte multi oameni au inceput sa achizitioneze aspiratoare robot. Testarea unui aspirator de acest fel dezvaluie un aparat care poate sa faca curatenie fara aproape nicio interventie din partea omului. Este mai costisitor, insa merita mai ales in cazul persoanelor care sunt foarte ocupate, insa isi doresc sa se intoarca acasa si sa descopere o mica oaza de curatenie.

Care sunt cele mai importante functii ale aspiratoarelor moderne?

Conform celor de la handstaubsauger-test.eu, cele mai bine dotate aspiratoare sunt cele de tip robot. Totusi, nici celelalte nu sunt de neglijat in ceea ce priveste dotarile. Printre functiile interesante care merita amintite se numara:

  • Numerosii senzori care detecteaza obiectele din jur si reusesc sa ajute la crearea unui plan de curatenie;
  • Lipsa cablurilor, in cazul aspiratoarelor robot, ceea ce ofera o mobilitate foarte mare.
  • Capacitatea de a indeparta aproape orice tip de microb din incapere. Filtrele HEPA sunt responsabile de acest lucru si sunt prezente pe un numar in crestere de aspiratoare.
  • Motoare din ce in ce mai puternice, care pot sa aspire toate particulele de praf. Pe piata exista aspiratoare cu putere de peste 1500 W, care alaturi de un filtru HEPA pot face adevarate minuni.
  • Din ce in ce mai multe accesorii. Aspiratoarele din ziua de astazi sunt foarte bine accesorizate, in asa fel incat sa poata fi folosite pentru orice tip de activitate care presupune curatenia: curatenie pentru geamuri, pentru parchet si gresie, pentru canapele si paturi sau pentru piese de mobilier.

Fara a fi foarte scumpe, aspiratoarele moderne (Auf dieser Webseite) merita toata atentia. Cei care au inca un aspirator clasic, este bine sa se orienteze spre o optiune mai inteligenta si mai eficienta.

 

Leave a Comment