5 motive să alegi o pictură pe numere

Pictura pe numere se adeverește a fi tămăduitoare. Din ce în ce mai mulți psihoterapeuți și psihologi prescriu această “terapie” pentru adulți.

Există picturi pe numere cu modele complicate și intrigi interesante, care vor fi îndrăgite atât de femei cât și de bărbați.

Pe lângă faptul că sunt frumoase, aceste picturi pe numere ajută la rezolvarea unei game largi de probleme, de la oboseala obișnuită la tulburări psihice.

5 motive să pictezi pe numere:

Poate fi o alternativă la meditație

Pictura pe numere este indicată pentru mulți ca o alternativă la meditație, un mijloc de relaxare și o practică de calmare. pictura ajută o persoană să se concentreze asupra desenului și a micilor detalii și să lase deoparte, pentru câteva ore, toate gândurile intruzive și anxietățile.

Control emoțional

Diverse picturi numere te ajută să uiți de o întreagă gamă de probleme emoționale. Pentru mulți oameni, plictiseala și stresul sunt principalii factori declanșatori ai diferitelor tipuri de tulburări. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care suferă de anxietate și depresie. Atunci când persoana se angajează să picteze, se concentrează asupra desenului și își menține această concentrare pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru ajută la mutarea atenției de la gândurile negative la o stare de spirit pozitivă și productivă.

Este o terapie antistres

Pictura va fi foarte utilă pentru cei care suferă de sindromul post-traumatic sau pentru cei care se află în mod constant sub stres. Adevărul este că aceasta calmează amigdala, zona creierului responsabilă pentru formarea emoțiilor. Cand pictezi, te liniștești și îi dai creierului șansă de a se odihni și de a se relaxa.

Te poate întoarce pentru scurt timp în copilărie

De asemenea, pictura ne duce înapoi la o perioadă în care lucrurile erau mai simple. De fapt, majoritatea oamenilor asociază desenul cu o perioadă în care treburile erau puține și fără griji. Pentru o mică scufundare în copilărie și pentru a șterge fondul emoțional, pictura pe numere este tocmai potrivită.

Este un antrenament pentru minte

Crezi sau nu, pictura te poate ajuta să îți îmbunătățești și abilitățile mentale. Aceasta stimulează părțile creierului care sporesc concentrarea și atenția. De asemenea, poate fi de ajutor în cazul problemelor de organizare. Pare ciudat că o astfel de activitate îți poate antrena cumva abilitățile de gestionare a timpului, dar este adevărat. Cu cât folosești mai multe culori, cu cât modelele sunt mai complexe, cu atât creierul tău funcționează mai bine.

Astfel, este evident că pictura pe numere aduce doar beneficii adulților. Cele mai multe dintre ele sunt foarte frumoase și conțin contururi alb-negru impresionante care pot fi transformate într-o adevărată operă de artă. Imaginează-ți sentimentul de satisfacție pe care îl vei avea atunci când vei termina tabloul și vei putea aprecia frumusețea capodoperei pe care ai creat-o!

One Thought to “5 motive să alegi o pictură pe numere”

  1. […] Pictura pe numere se adeverește a fi tămăduitoare. Din ce în ce mai mulți psihoterapeuți și psihologi prescriu această “terapie” pentru adulți. Există picturi pe numere cu modele complicate și intrigi interesante, care vor fi îndrăgite atât de femei cât și de bărbați. Pe lângă faptul că sunt frumoase, aceste picturi pe numere ajută la rezolvarea unei game largi de probleme, de la oboseala obișnuită la tulburări psihice. 5 motive să pictezi pe numere: Poate fi o alternativă la meditație Pictura pe numere este indicată pentru mulți ca o alternativă la meditație, un mijloc… Citeste mai mult […]

Comments are closed.