Încă un “prefect pentru o zi”

Încă un “prefect pentru o zi”

Alexandru Ciprian Goron, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Silvania Zalău, a fost vineri, prefect pentru o zi. Campania Prefect pentru o zi, organizată de Instituţia Prefectului Sălaj a demarat în cursul lunii noiembrie 2010 şi durează până în luna mai a acestui an.

Liceanul, care a experimentat funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu a declarat, în cadrul conferinţei de presă organizate de Instituţia Prefectului Sălaj, că intenţionează să urmeze o carieră din sfera administraţiei publice. Şi-a motivat participarea la acest proiect deoarece crede cu tărie că factorul politic este principalul element care poate modela societatea civilă spre progres. Înainte ştiam că prefectura este liantul dintre executiv şi autorităţile locale. Acum aş putea compara această instituţie cu o pânză de păianjen întinsă peste toate unităţile, care astfel, sunt legate între ele, direct sau indirect.

Pe parcursul zilei de vineri, Alexandru Ciprian Goron a aflat despre atribuţiunile şi compartimentele din prefectură, dar şi de colaborarea la nivel judeţean cu instituţiile subordonate şi de rolul prefectului, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Leave a Comment